Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Penny Orchids - 'Penny Orchids' (2013)


Οι Penny Orchids μια πενταμελής μπάντα από το Λονδίνο (Tom Harrison – τύμπανα, Dom Green - μπάσο και φωνητικά, Sam Astley - φωνητικά και κιθάρα, Kate Dornan - πιάνο, εκκλησιαστικό όργανο και φωνητικά, Phil Whaite - σαξόφωνο, φωνητικά & σφυρίχτρα) κυκλοφόρησαν στις αρχές του χρόνου το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους.
Τα επτά κομμάτια που συνθέτουν αυτό το ντεμπούτο άλμπουμ έχουν κάτι από τα μεγάλα ονόματα της βρετανικής σκηνής - μια δόση Bowie στα φωνητικά, το ταλέντο των Pulp στην αφήγηση ιστοριών της βρώμικη πλευράς της ζωής, λίγο Pogues, ακόμα λίγο ska αλά Madness στο δεύτερο κομμάτι ‘Travis Hedges’ και δεν μένουν μόνο σε αυτούς – ο Nick Cave στοιχειώνει τις σκοτεινές γωνιές του ‘Like I Held You Down’ ενώ ο Tom Waits δίνει την έγκρισή του στο αλά Rain Dogs ‘Dybbuk’.
Ευτυχώς όμως, οι Penny Orchids έχουν δυνατό χαρακτήρα και εξαιρετικές συγγραφικές δυνατότητες για να κάνουν αυτό το mini-album ένα εκπληκτικά ολοκληρωμένο ντεμπούτο που ελίσσεται γύρω από τις σκοτεινές παρυφές του μουσικού φάσματος μιλώντας για θάνατο, φαντάσματα, ατιμία, ανελέητους πειρατές αναμιγνύοντας τα με twang κιθάρες, εκρήξεις ska και murder ballads, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια σκοτεινή συλλογή από τραγούδια με ιστορίες που κρέμονται μαζί σαν μια συλλογή από τις κλασικές Βικτωριανές gothic ιστορίες.
Ένα εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα, στη συνέχεια, και ανυπομονούμε να δούμε σε ποια σκοτεινά βάθη θα μας πάνε με την επόμενη κυκλοφορία τους.
Ακούστε για αρχή τα 'The World Thunderstruck' και 'Lucinda'http://pennyorchids.bandcamp.com/track/the-world-thunderstruck

Tracklist
1. Lucinda
2. Travis Hedges
3. Tattoo Flash
4. Like I Held You Down
5. Dybbuk
6. And You Dance
7. The World Thunderstruck



Δεν υπάρχουν σχόλια: