Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Gaoler's Daughter - 'How Do You Know' (2013)


Μετά από μια σειρά από εξαιρετικά singles, EPs και ψηφιακές εκδόσεις, οι Gaoler’s Daughter ( διαβάζεται τζέϊλορς- Jailors) μια μπάντα από το Νότιο Λονδίνο και εδώ και πολύ καιρό αγαπημένοι των MMΕ (ιδίως των Zane Lowe και Steve Lamacq) κυκλοφορήσαν τελικά το πολυαναμενόμενο και χρηματοδοτούμενο από τους fan ντεμπούτο άλμπουμ τους 'How To Make Time' στις 26 Αύγουστου.
Η μπάντα έχει περιοδεύσει με Babyshambles και Graham Coxon , και προφανώς θέλει να καθιερωθούν περισσότερο με την πρώτη τους κυκλοφορία .
Όπως μπορείτε να φανταστείτε ο ήχος των Gaoler’s Daughter συνδυάζει επιβλητικά φωνητικά, κιθάρες με ρυθμό και ηχώ, δυνατά στερεά ντραμς και μπάσο, με αποτέλεσμα ένα άλμπουμ που φαίνονται διακριτικά επιρροές από μπάντες όπως οι Can και οι Sonic Youth.
Το 'St Peter' ξεκινά ως ένα αρκετά νευρικό κομμάτι , αλλά σπάει σε ένα πιασάρικο , feel-good vibe με κάποια επιρροή από The Strokes . Η απλότητα των χορωδιών στο 'Eternal Bliss', και ακόμη περισσότερο στο 'Cordelia', δεν αφαιρεί καθόλου από τη δύναμη των μελωδιών. Στην πραγματικότητα τα ρεφρέν είναι το βασικό στοιχείο , γεγονός το ότι παρόλο που είναι απλά, είναι αναμφίβολα πολύ πιασάρικο 
Ωστόσο, η συνοχή της μπάντας φαίνεται με τις jangly κιθάρες και τα συμπαγή μπάσα στο 'Invisible Man'. 
Ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο από αυτό το συγκρότημα , με βασικό στοιχείο να είναι ο ελκυστικός χαρακτήρας των περισσότερων τραγουδιών τους.
Τραγούδια που ξεχωρίζουν : 'How Do You Know', 'Invisible Man', '7th Wave' και 'Cordelia'.

Tracklist
1. St. Peter
2. Invisible Man
3. How Do You Know
4. 3 Days' Rain
5. Eternal Bliss
6. Cordelia
7. Cut and Dry
8. When We Were Young (feat. Dan Monte)
9. 7th Wave
10. How to Make Time
11. Cuddling a Cigarette



Δεν υπάρχουν σχόλια: