Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

De Staat – 'I_Con' (2013)


ΟΙ DE Staat είναι μια πενταμελής ολλανδική μπάντα από το Nijmegen. Έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, περιόδευσαν και έπαιξαν σε μια σειρά από μεγάλες εκδηλώσεις και φεστιβάλ (συμπεριλαμβανομένων των Lowlands, Glastonbury και Pinkpop).
Μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους studio album “I_CON”, το πρώτο τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 16 Σεπτεμβρίου μέσω της Cool Green Recordings, και θα ακολουθήσει μια ευρωπαϊκή περιοδεία στα τέλη του Σεπτεμβρίου. 
Οι DE Staat είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά, ανεξερεύνητα πολύτιμα πετράδια στην ευρωπαϊκή μουσική. Ο front man Torre Florim συνεργάστηκε με τους όμοιούς του Vance Powell (θρυλικός, πολύ-βραβευμένος με Grammy μίξερ από το Νάσβιλ, το δεξί χέρι του Jack White) και Ben Newman (Λονδρέζος καλλιτέχνης, διαμόρφωσε το πανέμορφο, γραφικό για το εξώφυλλο του «I_CON»), αλλά όπως και με τις προηγούμενες ηχογραφήσεις, το ηχητικό όραμα για την μπάντα καθορίζεται από τον Torre.
Ηχογραφημένο σε μόλις 12 ημέρες στο Black Box studio στα δυτικά της Γαλλίας, το I_CON είναι ένα μαγευτικό, πολυεπίπεδο, ζεστό και πλούσιο άλμπουμ. Αν και στο προηγούμενο album Machinery ήταν πάρα πολύ κιθαριστικό, στο I_CON ευδοκιμεί μια πιο πολύ synth και sci-fi soundtrack αύρα, με αφρικανικούς ρυθμούς. Με επιρροές από την παγκόσμια rock/dance μουσική των 80’s, σαν τους Talking Heads, science fiction ήχο, μουσική house, σκοτεινή αφήγηση αλά Nick Cave και πολλά περισσότερα. Το I_CON είναι ένα άλμπουμ που πρέπει να ανακαλύψετε.
http://www.youtube.com/watch?v=DDBF-FxJPHo
http://www.youtube.com/watch?v=r5ldSm2qVAA
http://www.youtube.com/watch?v=Zuv71JI4uYc

Tracklist:

01 – My Bad
02 – All Is Dull
03 – Build That, Buy That
04 – Devil’s Blood
05 – Witch Doctor
06 – Get It Together
07 – Refugee
08 – Make Way For The Passenger
09 – Input Source Select
10 – I’ll Take You
11 – Down Town
12 – Wonderer
13 – The Inevitable End


Δεν υπάρχουν σχόλια: