Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Horror Vacui- 'In Darkness You Will Feel Alright' (2012)


Οι Horror Vacui είναι μία post-punk/goth μπάντα που σχηματίστηκε στο Λονδίνο και τη Μπολόνια το χειμώνα του 2010. Μετά από κάποια προβλήματα βρήκαν σταθερή σύνθεση την άνοιξη του 2011 με τα περισσότερα από τα μέλη τους να έχουν περάσει από hardcore punk μπάντες όπως οι Kontatto, Giuda, Campus Sterminii, Headed Nowhere, Noia όλοι τους με πάθος για το goth rock/post punk/dark wave των πρώιμων 80s.

Μετά την κυκλοφορία των “Black Rivers” (CDr, EP, Dem) το 2011 και του 7ιντσου “Can You Still See Reality?” το 2012, κυκλοφόρησαν πλέον το πρώτο τους LP “In Darkness You Will Feel Alright” από την Avant Records σε συνεργασία με το δικό τους label Legion of the Dead. Πρόκειται για μία ιδανική σύγχρονη αναβίωση του goth/punk των 80's με μελωδίες που σε καθηλώνουν και σε ταξιδεύουν και φωνητικά βγαλμένα από το “Romeo's Distress” των Christian Death.

To “I Like It When A Soldier Dies” έχει την ίδια σπίθα και τις punk κιθάρες με το “Dance With Me” από το πρώτο άλμπουμ των TSOL και το “fight war, not wars” που ακούγεται μεταξύ άλλων στους στίχους του είναι ενδεικτικό του κοινωνικού περιβάλλοντος και της κυβερνητικής διαφθοράς που έχουν βιώσει τα μέλη της μπάντας ζώντας στην Ιταλία του Berlusconi. Γενικά, οι Horror Vacui ανακατεύουν με επιτυχία πολλές από τις εκλεπτυσμένες διαστάσεις του Ευρωπαϊκού goth rock. Η βασική μελωδία στο “Everytime” είναι κλασσική goth, όπως και τα θρηνυτικά φωνητικά στο εξαιρετικό “Corvus Corax”. Τα φωνητικά γενικά είναι και αυτά που κάνουν τη διαφορά με τα drums να κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά στο βάθος υποστηρίζοντας τις στοιχειωμένες κιθάρες και το σκοτεινό μπάσο.

Το “In Darkness You Will Feel Alright” έρχεται να προσθέσει τους Horror Vacui σε μια ανερχόμενη new wave/ dark wave/gothic σκηνή που παρουσιάζει εδώ και κάποια χρόνια η γειτονική μας Ιταλία με μπάντες όπως οι Soviet Soviet, Silver Rocket, Low-Fi!!!

Tracklist:
  1. Intro
  2. Black Rivers
  3. I Like It When A Soldier Dies
  4. Corvus Corax
  5. Everytime
  6. In Darkness
  7. Yersinia
  8. Arabian Spring
  9. Leave Me Alone
  10. Outro
links:
http://avantdistro.blogspot.com
http://horrorvacuilegion.bandcamp.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: