Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Atoms for Peace – 'Amok' (2013)


Οι Atoms for Peace σχηματίστηκαν το 2009 με σκοπό να ερμηνεύουν τα τραγούδια από το προσωπικό άλμπουμ του Thom Yorke του 2006 “The Eraser”. Με το τέλος της περιοδείας του 2010, η μπάντα κλείστηκε για ένα τριήμερο σε ένα στούντιο στο Los Angeles και ηχογράφησε κάποια τραγούδια, τα οποία ο Yorke με τον παραγωγό Nigel Godrich μετά από δύο χρόνια τα ταξινόμησαν και τα συμπεριέλαβαν στο ντεμπούτο άλμπουμ για τους Atoms for Peace.
Το “Amok” (όπως ονόμασαν το άλμπουμ τους) τελικά κυκλοφόρησε στις 25 Φεβρουαρίου από την XL Recordings αφού προηγήθηκε η κυκλοφορία του πρώτου single, "Default", στις 10 Σεπτεμβρίου του 2012. Εκτός του Thom Yorke (φωνητικά, κιθάρες, πλήκτρα και προγραμματισμός), συμμετέχουν επίσης ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers Flea, ο Joey Waronker των Beck και R.E.M. (drums) όπως και ο Mauro Refosco (λοιπά κρουστά).
Το άλμπουμ γενικά παραπέμπει στην τελευταία πιο ηλεκτρονική περίοδο των Radiohead αλλά μέσα από το πρίσμα κάποιων εξαιρετικών και προικισμένων τεχνικών ήχου που προσπαθεί ο ένας να ξεπεράσει τον άλλο συμβάλλοντας σε ένα υπέροχο μουσικό αποτέλεσμα. Το ‘Judge, Jury And Executioner’ σου θυμίζει τη σπιρτάδα του ‘Lotus Flower’ (μπορεί να έχει και περισσότερη...) ενώ το ‘Default’ είναι εφάμιλλο του εκπληκτικού ‘Harrowdown Hill’ από το ‘The Eraser’. Σε κάθε τραγούδι, ο καθένας από τους συμμετέχοντες μουσικούς αφήνει το στίγμα του: στο ‘Dropped’ ο Refosco με τα afrobeat κρουστά του, στο ‘Reverse Running’ το μπάσο του Flea κάνει μπαμ από χιλιόμετρα ενώ ο Waronker κρατάει δεμένα όλα αυτά τα στοιχεία με μια πρωτόγνωρη αυτοπεποίθηση.
Για τους παραδοσιακούς οπαδούς των Radiohead, το “Amok” μπορεί να θεωρηθεί και το άλμπουμ που θα προτιμούσαν να κυκλοφορήσουν αντί του “The King Of Limbs” μιας και είναι πιο λιτό αλλά και μοχθηρό, με την προσωπικότητα του Yorke να κυριαρχεί και πάλι- μιας και στους Radiohead πλέον συμμετέχει ισότιμα με τα υπόλοιπα μέλη στη σύνθεση αλλά και τη συγγραφή των στίχων...

Tracklist:

1. Before Your Very Eyes
2. Default
3. Ingenue
4. Dropped
5. Unless
6. Stuck Together Pieces
7. Judge, Jury and Executioner
8. Reverse Running
9. Amok

links:


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Greetings! Very helpful advice within this article! It's the little changes that will make the most significant changes. Many thanks for sharing!

Here is my website cellulite treatment reviews