Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Girls Names - 'The New Life' (2013)


Οι Girls Names είναι μια τετραμελής alternative μπάντα από το Belfast που σχηματίστηκε το 2009 αρχικά ως διμελές σχήμα από το συνθέτη, τραγουδιστή και κιθαρίστα Cathal Cully και το drummer Neil Brogan, με τον Claire Miskimmin στο μπάσο να μπαίνει την επόμενη χρονιά και τους Charles Hurts και Philip Quinn να προστίθενται στη σύνθεσή τους το 2012. Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Dead To Me” του 2011 από την Tough Love στην Ευρώπη και τη Slumberland Records στις ΗΠΑ όπως και πολλά EPs, singles και split singles σε εταιρίες όπως οι Captured Tracks και CF Records.


Επιστρέφουν φέτος με το δεύτερο τους ‘The New Life’ και αποδεικνύουν ότι το “Dead to Me” είχε περάσει στο παρελθόν για αυτούς από τη στιγμή που το ηχογραφήσαν κιόλας και ήθελαν να ξεκινήσουν κάτι φρέσκο και εντελώς καινούργιο. Οι pop συγχορδίες έχουν αντικατασταθεί από υπνωτικές μελωδίες αλλά και post-punk riffs που ξεπηδάνε μέσα από το σκοτάδι και παραπέμπουν σε μπάντες των 80s όπως οι The Birthday Party, Joy Division και Bauhaus αλλά και πιο σύγχρονες όπως οι The Horrors.


Οι φωνητικές βαρύτονες ικανότητες του Cully αποτυπώνονται στο ‘Drawing Lines’ που είναι σα να ακούς τους Wipers στα πιο ήσυχα τους ενώ το ‘A Second Skin’ ακούγεται εντελώς στοιχειωμένο βγαλμένο από ταινία τρόμου. Στο ‘Hypnotic Regression’ το garage rock συναντά μουσικά την goth των μέσων της δεκαετίας του 80 ενώ στο “Occultation’’ τα synths είναι τόσο νωχελικά και μεμψίμηρα θυμίζοντας το ‘Disintegration’ των The CureΑλλά, τελικά, οι Girls Names δεν είναι μόνο σκοτεινοί αλλά έχουν και στιγμές ανάλαφρες στο άλμπουμ όπως η εισαγωγή τους στο “Portrait”, τα βασικά κιθαριστικά solos στο “Pittura Infamante” αλλά και τα μυστηριώδη ανατολίτικα riffs στο “The Olympia”.

Προφανώς, ο καθένας μπορεί να “κλέψει” ιδέες από το παρελθόν για να ακούγεται κάπως retro αλλά οι Girls Names το κάνουν πραγματικά με σεβασμό και διοχετεύουν πολλές από τις εμπνεύσεις τους μέσα από αυτό το πρίσμα. Για το λόγο αυτό, το ‘The New Life’ είναι χωρίς αμφιβολία από τα άλμπουμς που πρέπει να τύχουν προσοχής και πολλών ακροατών όχι μόνο για την ελκυστική του δυναμική αλλά και την πρωτοτυπία του...

Tracklist:

  1. Portrait 
  2. Pittura Infamante
  3. Drawing Lines
  4. Hypnotic Regression
  5. Occultation 
  6. A Second Skin 
  7. The Olympia
  8. Notion
  9. Projektion 
  10. The New Life
    
    
    links
    http://girlsnames-deadtome.tumblr.com
    http://www.youtube.com/user/WatchGirlsNames

Δεν υπάρχουν σχόλια: