Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Adam Ant - 'Adam Ant Is the BlueBlack Hussar in Marrying the Gunner's Daughter' (2013)


Nέο άλμπουμ κυκλοφόρησε ο Αdam Ant, 17 χρόνια μετά τη τελευταία του δισκογραφική δουλειά. Το άλμπουμ ονομάζεται 'Adam Ant Is The Blueblack Hussar in Marrying The Gunner's Daughter' και όπως αποκάλυψε ο ίδιος, θα συμμετέχει ένα πρώην μέλος των Oasis, καθώς και ο πρώην κιθαρίστας των 3 Colours Red, Chris McCormack. Επιπλέον, ο συνεργάτης του Morrissey, Boz Boorer, έχει συνεισφέρει συνθετικά στο άλμπουμ. 
Ένα κομμάτι από την επικείμενη δουλειά, θα είναι αφιερωμένο και στον εκλιπόντα Maclom McLaren, που για μία περίοδο, υπήρξε μάνατζερ των Adam & The Ants. Το κομμάτι τιτλοφορείται “Who's A Goofy Bunny Then?” και σύμφωνα με τον Ant, είχε γραφτεί μαζί τον McLaren πριν 30 χρόνια περίπου. “Ο Malcom υπήρξε ο μέντοράς μου, ο θετός μου πατέρας”, είπε χαρακτηριστικά.
Στο καινούριο του άλμπουμ, μερικές φορές υπάρχει μια συνειδητή επίκληση στο πρώιμο, σκοτεινό υλικό των Adam & the Ants, αλλά αυτό επισκιάζεται από την εμπλοκή του Boorer, ο οποίος κρατά τα πράγματα ζωντανά και περίεργα. Ο Adam Ant δεν φλέρταρε ποτέ αρκετά με το rockabilly ή τα μπλουζ εδώ, αλλά όλα αυτά τα στοιχεία υποβάλλονται σε επεξεργασία, και μέσω της ψηφιακής καταγραφής, προσδίδουν μια πιο άγρια νότα. Ειλικρινά, δεν υπάρχει τίποτα αρκετά "απλό" εδώ: από το γλυκό pop "Valentines," στο παλιό ροκ "Vince Taylor" και στο φουτουριστικό industrial "Hardmentoughblokes”. Υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά στοιχεία σε κάθε επιμέρους κομμάτι και στα 17 κομμάτια του Adam Ant Is The Blueblack Hussar in Marrying The Gunner's Daughter, και είναι απλά πάρα πολύ δύσκολο να το καταλάβεις αμέσως ... και όμως, αυτό ακριβώς είναι η γοητεία του. Ο Adam Ant ποτέ δεν ήταν τόσο χαλαρός, ποτέ δεν έχει προσπαθήσει τόσα πολλά σε έναν δίσκο, ποτέ δεν ακούστηκε τόσο φιλόδοξος και καλλιτεχνικός.

Tracklist:

1. Cool Zombie
2. Stay In The Game
3. Marrying The Gunner s Daughter
4. Vince Taylor
5. Valentines
6. Darlin’ Boy
7. Dirty Beast
8. Punkyoungirl
9. Sausage
10. Cradle Your Hatred
11. Hardmentoughblokes
12. Shrink
13. Vivienne’s Tears
14. Who s A Goofy Bunny?
15. How Can I Say I Miss You?
16. Bullshit
17. How Can I Say I Miss You? (reprise)

links:




Δεν υπάρχουν σχόλια: