Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Montevideo – 'Personal Space' (2012)

Οι Montevideo, αν και δανείστηκαν το όνομά τους από την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, είναι μία τετραμελής indie μπάντα που σχηματίστηκε το 2004 στις Βρυξέλλες και αποτελείται από τους Jean Waterlot (φωνητικά, keyboards), Manu Simonis (κιθάρες), Gabriel Reding (μπάσο) και Pierre Waterlot (drums).

Στις πρώτες τους δισκογραφικές απόπειρες "Montevideo" και "Come Clean" (και οι δυο το 2006) ο ήχος τους πλησίαζε περισσότερο σε Sonic Youth και My Bloody Valentine. Παρόλα αυτά, έκαναν μία στροφή στον ήχο τους προς την indie pop με το EP τους 'Tribal Dance' (2011) που περιελάμβανε τρία τραγούδια συμπεριλαμβανομένου και του ομώνυμου μαζί με τα 'Fate & Glory' (σε ένα ντουέτο με τη Lara Chedraoui των Intergalactic Lovers) και το εκπληκτικό 'Mr. Drake' - που γράφτηκε σαν ένας φανταστικός επικήδειος στο Nick Drake.

Στο ίδιο μήκος κύματος φυσικά κινείται και το πολυαναμενόμενο άλμπουμ τους “Personal Space” με 10 pop υμνους που ηχογραφήθηκε στο Παρίσι με τον παραγωγό Joakim Bouaziz σε μόλις 15 μέρες. To εναρκτήριο “Cave Of Kisses” είναι ονειρικό και χορευτικό μαζί ενώ το
single “Horses” ηχογραφήθηκε στο studio του James Murphy των LCD Soundsystem και αυτό από μόνο του προϊδεάζει για
την επιτυχία του. Τα “Fate & Glory” και "Mr Drake" (σε μια διαφορετική όμως εκτέλεση) όπως και το "Tribal Dance" συμπεριλαμβάνονται και σε αυτό το άλμπουμ.

Η επιτυχία του άλμπουμ τους εξασφάλισε ένα συμβόλαιο με την EMI στο Βέλγιο και μια συνεργασία με τον Tom από τους the Horrors που έκανε ένα υπέροχο remix στο "Castles" με μία υποτονική εισαγωγή και το τραγούδι να προσεγγίζει το πρωτότυπο μετά το 2:30.

Σίγουρα, ένα άλμπουμ που αν και κυκλοφόρησε στη δύση του 2012 δικαιούται μία θέση στις λίστες των καλύτερων indie-pop δίσκων της χρονιάς...

Tracklist:

01. Cave Of Kisses
02. Castles
03. Runaway Girl
04. Madchester
05. Horses
06. Hello
07. Fate And Glory (Feat. Lara Chedraoui)
08. Mr Drake
09. Tribal Dance
10. Out Of Pleasure

links:




Δεν υπάρχουν σχόλια: