Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Black Nite Crash - 'Drawn Out Days' (2012)


Οι Black Nite Crash σχηματίστηκαν 5 χρόνια πριν στο Seattle. Την μπάντα αποτελούν ο Jim Biggs και ο Joel Bergstrom στις κιθάρες και στα φωνητικά, η Heather Taylor στα πλήκτρα, ο Randall Morgan στα τύμπανα και ο Mike Tyler στο μπάσο. Πήραν το όνομα τους από το τελευταίο και πιο εκρηκτικό single των Ride.
Τέσσερα χρόνια πέρασαν από το ντεμπούτο άλμπουμ “Array”. Το vibe παραμένει το ίδιο, αλλά η δημιουργία βελτιώθηκε. Στον καινούριο τους δίσκο “Drawn Out Days” έχεις τα πάντα, από uptempo δυνατά κομμάτια όπως το " Silent Town " μέχρι ατμοσφαιρικές μπαλάντες όπως το "Atmopshere" (με guest φωνητικά της Amber Bergstrom).
Το πρώτο single “Baby Its You” αναμιγνύει έντονη fuzz κιθάρα παντρεμένη στιχουργικά με τις ρομαντικές αντιλήψεις που εμπλέκονται με την αγάπη της πρώτης ματιάς. Μελωδικές στιγμές έχουμε σταθερά σε όλο το δίσκο, ιδίως στο, με γεύση 60s, “Our Love is Dead” και στο υπνωτικό “Blink of an Eye”.
Οι Black Nite Crash συμφωνούν με εκείνους που τους κατατάσσουν στη shoegaze σκηνή αν και οι επιρροές τους δεν τελειώνουν εκεί. Και ενώ μοιάζει να αναβιώνουν τα θολά τοπία των My Bloody Valentine και των Ride, διατηρούν στον ήχο τους μία αταίριαστη «καθαρότητα». Οι κιθάρες τους δεν είναι τόσο fuzzαριστές και οι μελωδίες τους περιορίζονται στα χρονικά πλαίσια ενός pop single. Οι Sonic Youth, οι Spiritualized, οι Jesus & Mary Chain, οι Primal Scream, είναι μερικές από τις μπάντες που μπορείς να ανιχνεύσεις στον ήχο τους.

Tracklist:
01.Baby It's You
02.Blink of an Eye
03.Our Love Is Dead
04.Love and Drinking
05.Just Not Enough
06.Never Wanna See You Again (She Said)
07.The Astronavagatrix
08.Delusion Blues
09.Silent Town
10.Atmosphere



links:




Δεν υπάρχουν σχόλια: