Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Drawn From Bees – "The May King And His Paper Crown" (2012)


Οι Drawn from Bees είναι ένα τετραμελές συγκρότημα [Dan James (φωνή, κιθάρα), Stew Riddle (μπάσο, φωνητικά), Raven Jones (κιθάρα, πλήκτρα, φωνητικά) και Matt Wedmaier (drums, φωνητικά)] από το Brisbane της Αυστραλίας. Από τα πρώτα τους EP, και το περσινό ντεμπούτο τους άλμπουμ "Cautionary Tales for the Lionhearted" έχουν χαράξει μια θέση ως ένα από τα πιο νέα υποσχόμενα art rock συγκροτήματα που προέρχονται από την Αυστραλία.
Το 'The May King and His Paper Crown' είναι το καινούριο τους άλμπουμ που όλα τα τραγούδια έχουν ένα κοινό θέμα (ένας νεαρός βασιλιάς αγωνίζεται να διατηρήσει το στέμμα του, ενώ διεκδικεί τη γυναίκα που αγαπά και αντιμετωπίζει την απώλεια της αθωότητας του). Είναι ένα ασυνήθιστο θέμα για ένα ροκ άλμπουμ, αλλά οι Drawn From Bees δεν κολλάνε με τα πρότυπα.
Το 'The May King and His Paper Crown' είναι ένα δυνατό art rock άλμπουμ που είναι συνεπές στην ποιότητα του, καλά επεξεργασμένος δίσκος με αρκετή ποικιλία για να κρατήσει τον ακροατή καθηλωμένο.
Αυτό, εν μέρει, οφείλεται στους δυνατούς ρυθμούς του drummer Matt Wedmaier σε πολλά από τα τραγούδια, ιδίως στο Eliza αλλά και στο πρώτο single του άλμπουμ The Ballad of Running Bear. Άλλα αξιόλογα κομμάτια είναι το Whistling Bone, με αργό, υπνωτικό μπάσο, και το No Love, με μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, που θυμίζει Radiohead με ηλεκτρονικά beats, δυνατά τύμπανα και droning φωνητικά από τον Dan James. Οι jangly κιθάρες και οι πλούσιες μελωδίες δίνουν σ’ αυτά τα τραγούδια μια ζεστασιά που τους ανεβάζει.
Ο όρος art rock που συχνά χρησιμοποιείται εναλλακτικά με το progressive rock συνδυάζει στοιχεία της σύγχρονης τέχνης και της λογοτεχνίας με τη ροκ μουσική, ένα κίνημα που μπορεί να φτάσει πίσω στην δεκαετία του 70 και του 80 με πρωτοπόρους τους Pink Floyd, Roxy Music, Brian Eno και David Bowie. Σύγχρονοι art rock καλλιτέχνες θεωρούνται οι Radiohead, οι Art Brut, οι Porcupine Tree κ.α.

Tracklist:
01. – Eliza
02. – Whistling Bone
03. – The Ballad Of Running Bear
04. – Ella Got Dead
05. – Sea Of Lust
06. – Loungeroom Poltergeist
07. – Hold And Circle
08. – Maniacs
09. – No Love
10. – Take All Mine
11. – Of Walls And Teeth
12. – The Well Draws No Water
13. – Losing Sleep



Δεν υπάρχουν σχόλια: