Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Tyvek - 'On Triple Beams' (2012)


Οι Tyvek είναι μία post-punk μπάντα από το Detroit, σχηματίστηκαν το 2005 και αποτελούνται από τους Kevin (φωνητικά, κιθάρες), Matt (drums), Heath (κιθάρες) και Lianna (μπάσο). O ήχος τους είναι δυνατός, βρώμικος με έντονες garage επηρροές - αλλά και πινελιές 80s (στα φωνητικά σου θυμίζουν κάποιες φορές Mark E. Smith) και οι ηχογραφήσεις τους ακούγονται σα να παίζουν ζωντανά τα τραγούδια τους.

Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 3 LPs (Tyvek - 2009, Skyin - 2010, Nothing Fits -2010) και διάφορα 12ιντσα, 7ιντσα καθώς και ένα Live LP σε διαφορετικά εναλλακτικά πάντα labels.

To τελευταίο τους "On Triple Beams" το κυκλοφορούν από το ανεξάρτητο label "In the Red Records". Το άλμπουμ μπαίνει με απίστευτη ορμή με το "Scaling" ενώ το "Early Spring" έχει μία απίστευτη νέα κιθαριστική προσέγγιση σε παλιότερες μπάντες όπως οι Fall και οι Gang of Four. To "Sea Walls" είναι ένα punk- rock αριστούργημα που θα το επικροτούσαν ακόμη και οι Clash, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το "Say Yeah".

Το "Little Richard" είναι το πιο garage τραγούδι του άλμπουμ με ανελέητο τζαμάρισμα στις κιθάρες ενώ τα "Wayne County Roads" και "Midwest Basements" δε σε αφήνουν να χαλαρώσεις ούτε δευτερόλεπτο με τα γεμάτα πάθος φωνητικά του Kevin αλλά και το παίξιμο τους είναι πειραματικό και ενθουσιώδες. Το "Returns" κλείνει το άλμπουμ με τον ίδιο φασαριόζικο τρόπο που άνοιξε έτσι που σε κάνει να θες να το ακούσεις πάλι από την αρχή!!!

http://www.myspace.com/tyvekmusic
http://www.facebook.com/pages/Tyvek/147665385291158?ref=ts&fref=ts
http://tyvek.bandcamp.com/

Tracklist::
01 – Scaling
02 – Early Spring
03 – Sea Walls
04 – Say Yeah
05 – Little Richard
06 – City Of A Dream
07 – Wayne County Roads
08 – Midwest Basements
09 – Efficiency
10 – Returns


Δεν υπάρχουν σχόλια: