Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Fidlar - 'Fidlar' (2012)


Οι FIDLAR είναι ένα lo-fi garage / surf ροκ συγκρότημα από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας. Το συγκρότημα αποτελείται από τον τραγουδιστή / κιθαρίστα Zac Carper τους κιθαρίστες Brandon Schwartzel και Elvis Kuehn και τον αδελφό του, ντράμερ, Max Kuehn
Οι Fidlar (ακρωνύμιο της φράσης Fuck It Dog Life’s A Risk ) φιλοδοξούν να καλύψουν το κενό που έχουν αφήσει οι Wavves μετά το περσινό EP τους Life Sux και μέχρι την κυκλοφορία του καινούργιου τους album.
Οι Fidlar μετράνε ήδη ένα εξαιρετικό EP στο ενεργητικό τους πίσω στο 2011 με τον τίτλο DIYDUI ενώ πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν ένα 7-ιντσο single μέσω της εξαιρετικής Mom & Pop records στην οποία αναμένεται και το ντεμπούτο ομώνυμο album τους τον Ιανουάριο.
Mε τις ομοιότητες με τους προαναφερθέντες Wavves αλλά και τους Black Lips, το τετραμελές surf-punk group δείχνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον μετά και τις πρόσφατες εμφανίσεις του στο SXSW Festival του Austin στο οποίο έκλεψαν τις εντυπώσεις.
Παίζουν punk και garage-rock όπως οι the Germs, Black Flag και the Cramps της punk σκηνής της δυτικής ακτής.
Ο δίσκος ανοίγει με το “Cheap Beer” με ένα ισχυρό rockabilly riff, το καλύτερο του είδους που έχουμε ακούσει αυτό το χρόνο, και πολύ μεγάλο hit αυτήν την εποχή. Τα φωνητικά είναι ξέφρενα, το ρεφρέν πιασάρικο – "I. Drink. Cheap. Beer. So. What. Fuck. You” –.Το “No Waves” είναι ένα punk-pop αλά Ramones κομμάτι που βρίσκει τον frontman Zac Carper να μουγκρίζει "feeling like a crackhead". Η κιθάρα μοιάζει αρκετά Buzzcocks, και φαίνεται το εύρος των επιρροών των.
Το “No Ass” μοιάζει σαν τους πρώιμους Clash. Το “Black Out Stout” είναι ένας garage δυναμίτης , και το “Whore”, έχει μια επίμονη ευχάριστη ορμή και έναν υπέροχο συνδυασμό κιθάρας / ντραμς. Αισθάνεται κανείς ότι ακούει Modern Lovers.
Ακούστε τους, αν σας αρέσουν οι the Hives, the Clash, Ramones, Devin και γενικά η καλή μουσική.

Tracklist:
01. Cheap Beer
02. Stoked & Broke
03. White on White
04. No Waves
05. Whore
06. Max Can’t Surf
07. Black Out Stout
08. Wake Bake Skate
09. Gimme Something
10. Five to Nine
11. LDA
12. Paycheck
13. Wait for the Man
14. Cocaine

http://fidlar.bandcamp.com/

http://www.myspace.com/fidlar

http://www.facebook.com/fidlarLA


Δεν υπάρχουν σχόλια: