Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Battleships – 'To You' (mini LP) [2012]


Οι Battleships, ένα τετραμελές [Jordan Sturdee (φωνητικά, κιθάρα), Jonathan Bowden (μπάσο, πλήκτρα), Nato Hannaford(κιθάρα) και Dan McMurray (ντραμς)] συγκρότημα από το Σύδνεϋ και μόλις κυκλοφορήσαν το ντεμπούτο τους, mini album με επτά κομμάτια και τίτλο "To You".
Φέτος τάραξαν τα νερά της μουσικής σκηνής της Αυστραλίας με την επιτυχία των δύο singles στο ραδιόφωνο. Στην αρχή ήταν το 'In Retrospect', ένα μείγμα με στοιχειωμένα φωνητικά και ατμοσφαιρική μουσική που έκανε τους ακροατές να θέλουν να το ακούσουν ξανά και ξανά. Μετά από αυτό, το δεύτερο single τους 'Your Words' παγίωσε τον ήχο του γκρουπ.
Τα 'In Retrospect' και 'Your Words' και τα δύο βρίσκονται στο "To You", καθώς και άλλα πέντε κομμάτια που προσθέτουν περισσότερη ουσία στο ήδη μαγευτικό ήχο των Battleships. Το νέο τους single "Coming Back To You" προσθέτει λάδι στη φωτιά, παρουσιάζοντας την τάση των Battleships για υποβλητικές μελωδίες και ευφυή μουσικότητα.
Σαν επιρροές αναφέρουν οι ίδιοι τους The Boxer Rebellion, The National, Elbow.
Οι Battleships ηχογράφησαν, έκαναν την μίξη και την παραγωγή οι ίδιοι στο "To You", με τον Don Bartley (Lisa Mitchell, The Vines, Silver Chair) για άλλη μια φορά να προσθέτει την εμπειρία του στη διαδικασία του mastering.
Με ένα τέτοιο βάθος στον ήχο τους, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι "To You" είναι η πρώτη κυκλοφορία των Battleships.

Tracklist:
01. Your Words
02. Coming Back To You
03. Collision (Head On)
04. In Retrospect
05. As You’d Begun
06. Inside
07. Another Way

links:




Δεν υπάρχουν σχόλια: