Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

The Soft Moon - 'Zeros' (2012)


Οι The Soft Moon είναι μία post- apocalyptic (όπως αυτοπροσδιορίζονται...) μπάντα από το San Francisco, σχηματίστηκαν το 2009 από τον Luis Vasquez αρχικά σα solo project σε μια προσπάθεια εσωτερικής αναζήτησης αλλά στη συνέχεια έγιναν μπάντα με τη συνδρομή και των Justin Anastasi (μπάσο), Damon Way (synths), Ron Robinson (visuals) και Keven Tecon (drums). Οι κύριες επηρροές τους είναι από πρώιμες synthpunk/post-punk bands όπως οι Chrome, Suicide, Danse Society και οι The Units.

Έχουν στο ενεργητικό τους το ομώνυμο LP του 2010 όπως και το EP "Total Decay" και επιστρέφουν φέτος με το "Zeros" (κυκλοφορεί επίσημα στις 30 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ και στις 5 Νοεμβρίου στην Ευρώπη) που σε αντίθεση με τα προηγούμενα, γράφτηκε και ηχογραφήθηκε κυριολεκτικά στο δρόμο. Ο Vasquez αφού επεξεργάστηκε όλα τα τραγούδια στο μυαλό του για περίπου ένα εξάμηνο, συναντήθηκε με τον παραγωγό του Monte Vallier στο στούντιο του στο San Francisco όπου και μπόρεσε να αποδώσει ένα ήχο δυνατό, σκοτεινό με όλα τα post-apocalypse στοιχεία που ήθελε να προσδώσει.

Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εκρηκτικό. Το άλμπουμ ανοίγει με το “It Ends”, ένα επικό τραγούδι που αρχικά είναι σαν να εκρήγνυται αλλά μετά καταλαγιάζει με το Vasquez να τραγουδά σχεδόν ασθμαίνοντας. Στο “Machines”, τα drums ακούγονται σαν να σπάνε στα αλήθεια αλλά τα παραμορφωμένα φωνητικά και τα synths που σου στροβιλίζουν το μυαλό, σε κάνουν να θες να το χορέψεις σαν τρελός. Τραγούδια όπως τα “Insides” και “Crush” κρύβουν μια μεγάλη εσωστρέφεια αλλά το “Remember the Future” θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στο soundtrack κάποιας ταινίας του John Carpenter.

Το “Die Life” (πρώτο single του άλμπουμ), αν το ακούσεις πιο προσεκτικά, αισθάνεσαι ότι ακούς όλα τα όντα που μπορεί να επιζήσουν από μία πιθανή καταστροφή χάριν στα κρουστά του αλλά και τα βοώδη φωνητικά του. Αυτό συνεχίζεται έντονα ενώ το άλμπουμ οδεύει προς το τέλος του με το “Lost Years” και το ακόμη πιο άγριο και θορυβώδες “Want”. Το άλμπουμ κλείνει υπνωτικά και βασανιστικά με το “?bn? lI,” ένα αναγραμματισμό του εναρκτήριου “It Ends” που μας επαναφέρει αργά στην πραγματικότητα.

Οι The Soft Moon σίγουρα δεν απευθύνονται σε ευρεία μάζα ακροατών αλλά αν τους ανακαλύψεις και εμβαθύνεις, γοητεύεσαι με την αίσθηση του κινδύνου, τη βιαιότητα και την επιθετικότητα του ήχου τους.

http://www.myspace.com/thesoftmoon
http://www.capturedtracks.com
http://www.thesoftmoon.com
http://www.thesoftmoon.bigcartel.com
http://capturedtracks.com/artists/thesof...

tracklist:
1. Ιt Ends
2. Machines
3. Zeros
4. Insides
5. Remembering the Future
6. Crush
7. Die Life
8. Lost Years
9. Want
10. ?bn? tI


Δεν υπάρχουν σχόλια: