Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Medallions - 'Medalions' (2012)



Οι Medallions από το Τορόντο σχηματίστηκαν το 2006, με μέλη τους Scott Kaija, Mick Jackson, John Hunter και  Daniel Brooks, (όλοι προηγούμενα μέλη των συγκροτημάτων controller.controller και Frontier Index).
Στις 16 Οκτωβρίου, κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος. Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο ψηφιακά και σε βινυλίο σε περιορισμένες εκδόσεις. Αν και χρεώνεται ως άλμπουμ, υπάρχουν στην ουσία μόνο έξι τραγούδια, με το tracklist να συμπληρώνεται από τρία remixes.
Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο 6 Nassau studios στο Τορόντο με παραγωγό τον James Anderson (Great Lake Swimmers, Teenanger, Sandro Perri).
Το ντεμπούτο αυτό είναι μια πρώτη γνωριμία με το συγκρότημα. Είναι μια φευγαλέα ματιά στον ήχο με dark beats “I Have Thought of Friends”, αμεσότητα στους στίχους “Other Lovers”, μελωδικό pop “Cut A Stone” και rock and roll  “Knock It Down”.
Και ενώ υπάρχει μια φλέβα  post-punk σε όλη τη μουσική τους, έχουμε μελωδικά καθαριστικά  riffs, δυνατό στίχο που φέρνουν μια μαλακή, ακόμη και ρομαντική διάσταση στις σκοτεινές, νοσταλγικές μελωδίες.
Σαν επιρροές για το συγκρότημα αναφέρονται από τους ίδιους οι Wire, Blonde Redhead, Gang Of Four και Joy Division.


Τracklist

1. I Have Thought of Friends
2. Other Lovers
3. Cut A Stone
4. Dressed Like a Thief
5. Baby Teeth
6. Knock It Down
7. I Have Thoughts of Friends (Pat Dundas Remix)
8. Other Lovers (McNair and Clarke Remix)
9. Cut a Stone (Coins Remix)








Δεν υπάρχουν σχόλια: