Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Get Well Soon @ live Eightball Thessaloniki 26.04.2012

 

 H καθυστερημένη άφιξη μας στο Eightball (φτάσαμε γύρω στις 10) μας έκανε να προλάβουμε μόλις  δύο τραγούδια από το πρωτο support της βαδιάς τους Still Gramophone, oι οποίοι μας άφησαν θετική εντύπωση. Ακολούθησαν οι Brightside, ένα καλό σχήμα,  έπαιξαν ένα ανεβαστικό setlist, το οποίο είχε και κομμάτια των  Ιnterpol και Arcade Fire, δημιουργώντας ένα κατάληλο κλίμα για τους  Get Well Soon. 
Η εξαμελής μπάντα από την Γερμανία εμφανίστηκε στην σκηνή γύρω στις 11.20' με το setlist τους να είναι  επικεντρωμένο κυρίως στα δύο album τους που κυκλοφόρησαν αλλά και  τραγούδια από soundtrack που συμετείχε η μπάντα  όπως το "Roland I Feel You", ένα πολύ ωραίο κομμάτι. Η μουσική τους  διακρίνεται από  indie, folk και progressive rock στοιχεία με βιολί, ξυλόφωνο και τρομπέτα, τα οποία κυριολεκτικά σε καθηλώνουν και σε παρασέρνουν σε ένα πολύ όμορφο μουσικό ταξίδι. Η φωνή του δημιουργού των Get Well Sooon,  Konstantin Gropper είναι φοβερή, πρoσωπικά μου φέρνει λίγο από Tom Yorke, ο οποίος έχει και αρκετό χιούμορ, αρκετή ενέργεια πάνω στην σκηνή και γενικά η παρουσία του είναι καταλυτική. Μάλιστα μας εκμυστηρεύτηκε ότι το καινούριο τους album θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Αύγουστο.
Στις συναυλίες που δίνουν στην Ευρώπη πολλές είναι sold out, αλλά δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα είναι διαφορετικά τα πράγματα (ειδικά στην Θεσσαλονίκη) με το κόσμο για μια ακόμη φορά να είναι απογοητευτικά λίγος,  αλλά και η τιμή του εισιτηρίου που ήταν 22 ευρώ, έπαιξε και αυτη τον ρόλο της. 
Έπαιξαν μια ώρα και πενήντα λεπτά περίπου, μέχρι τις 1 παρά 20, με φοβερό φινάλε στο τέλος με το τελευταίο κομμάτι "Listen! Those Lost At Sea Sing A Song On Christmas Day", συγκλονιστική εκτέλεση, ότι καλύτερο για ένα απρώσμενα καλό και εκπληκτικό live.



3 σχόλια:

radArt είπε...

Θα τολμούσα να πω το καλύτερο φετινό live, για να μην πω από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Δυστυχώς η προσέλευση του κόσμου ήταν απογοητευτικότατη, ειδικά αν συγκρίνουμε τον κόσμο που είχε στο live των Your Hand In Mine φέτος το Μάρτιο..

mR alterock είπε...

Συμφωνω απολύτα... Φοβεροί.... Οσο για τον κοσμο τι να πω...

Απερίγραπτο είπε...

dream music