Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Mark Lanegan @ Live Principal Thessaloniki 04.04.2012





Mark Lanegan @ Principal Θεσσαλονίκη 04.04.2012

Η βροχερή μέρα σε συνδυασμό με την ομίχλη ήταν ο ιδανικότερος καιρός για να δεις Live τον θρύλο της rock μουσικής Mark Lanegan.

Με ορατότητα λοιπόν περιορισμένη φτάσαμε στον Μύλο γύρω στις 10.00’ και ήδη είχε ξεκινήσει το «δικό μας» support οι This is Nowhere που κυριολεκτικά να κλέβει την παράσταση με το ψυχεδελικό ροκ που έπαιζε ταίριαζε απόλυτα με τον Mark Lanegan και μου άφησε την εντύπωση ότι είναι από τα καλύτερα Ελληνικά support που έχω δει. Μπράβο στα παιδιά εκπληκτική δουλειά.

Γύρω στις 11 παρά δέκα βγήκε ο Mark με την μπάντα του με το ‘The Gravedigger's Song’ πρώτο κομμάτι του live με την μπάσα φωνή του Mark να ηχεί καλά στ αυτιά μας και με την επιβλητική παρουσία του στο σκοτεινό φόντο της σκηνής να είναι ότι καλύτερο για εισαγωγή της βραδιάς. Στην συνέχεια έπαιξε κομμάτια κυρίως από το τελευταίο του album που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2012 το ‘Blues Funeral’ αλλά και παλιά κομμάτια όπως το ‘No way street’, ένα από τα καλύτερα του κομμάτια κατά την προσωπική μου άποψη. Λιγομίλητος και σκοτεινός αφού τα φώτα ήταν πολύ χαμηλά και χωρίς να παίζουν τελείωσε γύρω στις 12:10’ για το πρώτο μέρος του live και με το encore με άλλα τρία κομμάτια με το ‘Deep Black Vanishing Train να ξεσηκώνει κυριολεκτικά τον κόσμο και να τον αποθεώνει περίπου στις 12:30’ όπου μας αφήνει με την σκέψη ότι θα περιμέναμε ένα καλύτερο encore, αλλά γενικά το στυλ του και η σκοτεινή πλευρά των τραγουδιών του δεν σου αφήνει περιθώρια να δεις και κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που είδαμε.

Ο κόσμος γενικά δεν ήταν και λίγος αλλά ούτε και πολύς αναλογικά του μεγέθους του ονόματος του, βάσει όμως της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας πάλι καλά να λέμε.

Από τις εκπλήξεις της βραδιάς μετά το τέλος του live ήταν η παρουσία του Lanegan στην είσοδο του Principal που υπόγραφε τα cd του και έβγαινε φωτογραφίες με τον κόσμο, δείχνοντας να μένει και λίγο έκπληκτος από τον θαυμασμό και την αγάπη του κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: