Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Black Space Riders - 'Light is the new black' (2012)

Οι Black Space Riders είναι μία ροκ μπάντα από το Muenster της Γερμανίας και είναι από τις λίγες σύγχρονες μπάντες που συνδυάζουν διαφορετικά μουσικά είδη όπως metal, space-rock, psychedelic, classic hard rock, doom και stoner-jam-rock αν και αυτοπροσδιορίζονται ως “space-doom” μπάντα. Το 2010 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο άλμπουμ τους συγκεντρώνοντας ενθουσιώδεις κριτικές και συμπληρώνοντας ένα σημαντικό κύκλο εμφανίσεων στην Ευρώπη.

Το "Light is the new black" είναι το δεύτερο άλμπουμ τους και κυκλοφόρησε στις 16 Μαρτίου του 2012 σε ανεξάρτητη παραγωγή. Στο νέο τους άλμπουμ, οι BSR ακουμπάνε στο παλιό psychedelic rock, λίγο στο progressive rock και το groove metal και λιγότερο στο alternative rock και σε άλλα παρεμφερή είδη μένοντας πάντα όμως πιστά κάτω από τη σημαία του Stoner/Space rock. Άφθονες μουσικές φόρμες, ιδιόμορφοι στίχοι, παράξενα μουσικά εφέ και μπάσο βασισμένο στη drone συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα που σε καθηλώνει και ακούγεται από την αρχή ως το τέλος με το ίδιο πάθος και ενδιαφέρον. Το μυστικό είναι απλό: Jamming ... δυνατό και σκληρό, ανακαλύπτοντας ξανά τη χαμένη αίσθηση να επαναπροσδιορίζεις τα μουσικά σου όρια καταρρίπτοντας τα όποια "μουσικά" τείχη.

Το άλμπουμ διαχωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, στην ουσία είναι δηλαδή ένα διπλό L.P χωρίς όμως να παρουσιάζει σημαντικές διαφορές μεταξύ των ενοτήτων. Στο άκουσμα του, σου έρχονται στο νου το κλασσικό space rock των HAWKWIND (ειδικά στο Startrooper...) αλλά και δυνατοί συσχετισμοί με τους CLUTCH, λιγότερο με τους KYUSS- ακόμα και με τους Rob Zombie στα tracks που έχουν κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία. Σίγουρα, ένας ενδιαφέρον συνδυασμός αν κρίνουμε από το εκπληκτικό τελικό αποτέλεσμα - ένα άλμπουμ που μπορεί να σε συντροφεύσει σε ένα πάρτυ με φίλους ή να σε κάνει να "σανιδώσεις" το αυτοκίνητο σε κάποια λεωφόρο.

Το "Light is the new black" οφείλει να ακουστεί από όλους τους fans του είδους και όχι μόνο και να τύχει της αντίστοιχης προσοχής. Αν και μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω tracks, δεν μπορώ να μην κάνω ειδική μνεία για το επικό "Creature Of No Light (Exodus Pt. 1)", το δυναμίτη " Diggin’ Down (The Hole Pt. 1…From Deep Below)", το πιο μελωδικό "We Used To Live In Light (Exodus Pt. 2)" και τα συγκλονιστικά stoner "Startrooper", "Walls Of Plasma" και "Louder Than Light".

01. Creature Of No Light (Exodus Pt. 1)
02. Sun vs Moon (Total Eclipse)
03. Diggin’ Down (The Hole Pt. 1…From Deep Below)
04. I Am Fire
05. We Used To Live In Light (Exodus Pt. 2)
06. Lost (Return Into The Void)
07. Night Over Qo Nos (Masremmey)
08. Startrooper
09.Walls Of Plasma
10. Someone Has Turned The Knob To Switch On The Light
11. Louder Than Light
12. The New Black (The Hole Pt. 2…From Above)
13. Lights Out (The Hole Pt. 3…Going Down)

http://www.blackspaceriders.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια: