Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

pg.lost - "Key" (2012)

Οι pg.lost είναι μία τετραμελής post-rock μπάντα από το Norrkoping της Σουηδίας και σχηματίστηκαν το 2004. Το αρχικό τους όνομα ήταν Before You Give In αλλά μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας πήραν το τελικό τους όνομα. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο Yes I Am το 2007, ακολούθησε το πρώτο LP τους It’s Not Me, It’s You! το 2008 και το δεύτερο In never out το 2009.

Το νέο τους άλμπουμ Key είναι πιθανόν και η καλύτερη δουλειά τους μέχρι τώρα. Η εξαιρετική παραγωγή που είναι σήμα κατατεθέν τους εξακολουθεί να υφίσταται και σε αυτό το άλμπουμ και ο μουσικός τόνος παραμένει ίδιος με σκοτεινή και επιθετική διάθεση αλλά και νότες ελπίδας και ρομαντισμού. Πάντως, εξακολουθούν να έχουν τη μοναδική ικανότητα να συνθέτουν εξαιρετικά δυνατή μουσική με εκρήξεις χωρίς να θυσιάζουν όμως την καθαρότητα του ήχου και το προσβάσιμο της μουσικής τους.

Το "Terrain" είναι μακράν το καλύτερο track του άλμπουμ που ξεπερνά την κλασσική εναλλαγή δυνατού/ χαμηλού ήχου και προσεγγίζει έντονα την progressive/post-metal - είναι επιθετικό, νευρώδες και δυναμικό μαζί. Τα "Spirits Stampede" και "Vultures" είναι απλά η μουσική εισαγωγή για το "Terrain". Ειδικά το "Vultures" θυμίζει tracks όπως το δικό τους παλιότερο "The Kind Heart of Lanigon" αν και είναι σίγουρα πιο δυναμικό. Το "Sheaves" είναι άγριο αλλά χαριτωμένο ενώ τα "Gathering" και "Weaver" κλείνουν το άλμπουμ με ένα 20λεπτο εκρηκτικής και πανέμορφης μουσικής. Κάποια μέρη από τα "Spirits Stampede", "Sheaves" και "Gathering", ειδικότερα, αποδεικνύουν περίτρανα ότι μπορείς να συνθέσεις όμορφες μελωδίες χρησιμοποιώντας μόνο κιθάρες που στριγγλίζουν.

Το "Key" δε διαφέρει σημαντικά από τα προγενέστερα τους απλά είναι πιο συμπαγές και τους πετυχαίνει μάλλον στην κορύφωση της πορείας τους. Μαζί με τους Scraps of Tape, Immanu El και ef, οι pg.lost εκπροσωπούν επάξια την ιδιαίτερα αξιόλογη post-rock σκηνή της Σουηδίας, με τη μόνη διαφορά ότι σε σχέση με τις άλλες μπάντες αυτοί είναι πιο προσκολλημένοι στις βασικές τους αρχές και πιστεύουν ότι η καινοτομία στη μουσική δε σημαίνει απαραίτητα νέοι ήχοι αλλά καλύτερες συνθέσεις.

Tracklist:

1. Spirits Stampede
2. Vultures
3. Terrain
4. Sheaves
5. I Am A Destroyer
6. Gathering
7. Weaver

http://www.myspace.com/pglost


http://pglost.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: