Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Kαι οι Stereo MC's και Digitalism στο Ejekt Festival 2008.

Οι James και οι Unkle έχουν ήδη ανακοινωθεί ως τα πρώτα ονόματα του φετινoύ Ejekt Festival. Τα επόμενα δύο ονόματα είναι οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Stereo MC's και το πρώτο όνομα της Kitsune, οι φοβεροί Digitalism.
Είναι πια δεδομένο: οι Stereo MC's ταιριάζουν στο ελληνικό κοινό και το ελληνικό κοινό τους λατρεύει! "Connected", "Step It Up", “Deep Down and Dirty”, "Creation", "Ground Level" είναι κομμάτια που ακούμε σταθερά εδώ και χρόνια στο ραδιόφωνο, στα bars, στα clubs. Οι προηγούμενες εμφανίσεις τους στην Αθήνα έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στις μνήμες μας: πολύς κόσμος, οι πιο όμορφες φάτσες της πόλης, χορός, ξέφρενος ρυθμός, ιδρώτας, ο αεικίνητος Rob Birch να οργώνει τη σκηνή ως ιδανικός οικοδεσπότης στο καλύτερο πάρτυ. Και φυσικά, η μουσική: αυτό το ιδιαίτερο χαρμάνι ηλεκτρονικής και ροκ μουσικής με τον πραγματικά ξεχωριστό ήχο που σε κάνει να αναγνωρίζεις ένα κομμάτι τους, ακόμα και αν δεν το έχεις ξανακούσει. Είναι λοιπόν λογικό να τους νιώθουμε πια δικούς μας. Οπότε, η είδηση ότι θα εμφανιστούν στο Ejekt και μάλιστα με καινούργιο δίσκο μετά από αρκετά χρόνια, μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
Η γαλλική Kitsune είναι το αδιαφιλονίκητο dance/rock label του πλανήτη τα τελευταία χρόνια και γι'αυτό τον τίτλο, χρωστάει πάρα πολλά στους Digitalism. Οι δύο τρομεροί πιτσιρικάδες από το Αμβούργο της Γερμανίας έχουν κάνει περισσότερα για τον νέο γαλλικό ήχο από τους ίδιους τους Γάλλους: από το 2004, με τα πάρτυ τους που άφησαν εποχή και τα εξαιρετικά επιτυχημένα remixes τους στα μεγαλύτερα ονόματα (Depeche Mode, Daft Punk, White Stripes, Cure, Klaxons, κλπ), έγιναν εξώφυλλα στα πιο σημαντικά μουσικά περιοδικά του πλανήτη και άνοιξαν το δρόμο για τα νέα γαλλικά ονόματα που τώρα ανακαλύπτουμε. Σε αντίθεση όμως με όλους τους υπόλοιπους του είδους που περιορίζονται σε κάποια singles και κυρίως remixes, έκαναν και το επόμενο μεγάλο βήμα: κυκλοφόρησαν το 2007 ένα εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ, το “Idealism”, από το οποίο έχουν ήδη προκύψει 5 επιτυχίες (Idealistic, Pogo, Zdarlight, Jupiter Room, Digitalism In Cairo). Πλέον, οι Digitalism παίζουν ζωντανά με πλήρη μπάντα, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό dance/rock θέαμα που που επιβραβεύεται με soldout εμφανίσεις από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιαπωνία. Αυτό το θέαμα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις 28 Ιουνίου στην Αθήνα.

EJEKT 2008 Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, Ελληνικό
Περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες...
Εισιτήρια πωλούνται ήδη στην τιμή των 55 Ευρώ στα http://www.i-ticket.gr/, http://www.ticketquest.gr/ και στα καταστήματα ACS και Ελευθερουδάκης.
www.myspace.com/detoxpromotionsejektfest

Δεν υπάρχουν σχόλια: