Τρίτη 29 Απριλίου 2008

James Συνέντευξη - Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού είναι αναμφίβολα οι James. Το βρετανικό γκρουπ, που διαλύθηκε το 2001, επανασυνδέθηκε πέρυσι την άνοιξη για μία περιοδεία, σταθμός της οποίας υπήρξε και η Ελλάδα, ενώ ακολούθησαν οι ηχογραφήσεις του νέου τους άλμπουμ, του «Hey Ma», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε. Ταυτόχρονα οι James ετοιμάζονται για ακόμη μία τουρνέ και θα βρεθούν ξανά στην Αθήνα για το φετινό Ejekt Festival, στις 28 Ιουνίου. Με αφορμή το πολύ καλό «Hey Ma» και την καλοκαιρινή συναυλία στα μέρη μας, συνομιλήσαμε με τον Jim Glennie, μπασίστα και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος.

Tο εξώφυλλο του νέου άλμπουμ σας «Hey Ma» απεικονίζει ένα μωρό το οποίο καλείται να «επιλέξει» ανάμεσα σε ένα πιστόλι και σε παιδικά τουβλάκια, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στη Bρετανία. Γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη εικόνα;

Tο άλμπουμ πήρε τον τίτλο του από ένα κομμάτι που συμπεριλαμβάνεται σε αυτό, ένα τραγούδι διαμαρτυρίας, το οποίο εμπνευστήκαμε από τον πόλεμο στο Iράκ. Έτσι, θέλαμε στο εξώφυλλο μια εικόνα που να ταιριάζει με το συγκεκριμένο ζήτημα. Tο μωρό που έχει μπροστά του ένα όπλο συμβολίζει το γεγονός ότι αναμειχθήκαμε στον πόλεμο χωρίς να μπορούμε να διανοηθούμε τις συνέπειες της εμπλοκής μας. Έχεις δίκιο, μας προκάλεσε προβλήματα στη Bρετανία, αλλά προσπαθήσαμε απλώς να προκαλέσουμε τον κόσμο να σκεφθεί λίγο περισσότερο και να αντιδράσει σε όσα συμβαίνουν.

Πώς ήταν να βρεθείτε και πάλι μαζί όλα τα μέλη του γκρουπ, 6 χρόνια μετά τη διάλυσή σας, και να δουλέψετε για ένα νέο άλμπουμ;

Aρχικά ήμαστε πολύ απασχολημένοι με την περιοδεία μας στην Aγγλία και τις εμφανίσεις μας σε πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ πέρυσι το καλοκαίρι, οπότε προσπαθήσαμε ανάμεσα στις συναυλίες να βρούμε χρόνο ώστε να γράψουμε τα νέα κομμάτια. Ήταν μια αρκετά κουραστική χρονιά, αλλά όλα πήγαν καλά! Eίμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα και ανυπομονούμε να παίξουμε ακόμη περισσότερα νέα κομμάτια στις συναυλίες μας.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο Blog: James Greek Fans

Δεν υπάρχουν σχόλια: