Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

THE DAMNED live στο Gagarin 205, Αθήνα 02/05/2008



Η Παρασκευή 2 Μαϊου θα είναι μια σπουδαία βραδιά για το Gagarin 205 Live Music Space. Οι Damned, η θρυλική βρετανική punk / gothic rock μπάντα, έχοντας συμπληρώσει πάνω από τρεις δεκαετίες καριέρας, επιστρέφει στην Ελλάδα, περίπου είκοσι χρόνια μετά από την πρώτη της επίσκεψη στη χώρα μας!
Από τους πρωτεργάτες του punk, ήταν το πρώτο συγκρότημα του είδους που κυκλοφόρησε single (το περίφημο "New Rose" / Οκτώβριος 1976) και album ("Damned Damned Damned" / Φεβρουάριος 1977) στην Αγγλία. Με βασικό στοιχείο τη, συχνότατα, θεατρική εμφάνισή τους (στα χνάρια του Screaming Lord Sutch και του Alex Harvey), πρόσθεσαν - μέσα στα χρόνια - στη μουσική τους στοιχεία από garage και psychedelic rock, αλλά και από cabaret, αποκτώντας φανατικούς φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην τωρινή σύνθεσή τους συμπεριλαμβάνονται τα δύο από τα τρία ιδρυτικά τους μέλη, ο τραγουδιστής Dave Vanian και ο, διάσημος από την προσωπική του καριέρα (με μεγάλα hits όπως το, ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα, "Wot" και το "Happy Talk") Captain Sensible (κατά κόσμον, Raymond Burns). Μαζί τους οι Monty Oxy Moron, Stu West και Pinch.“New Rose”, “Neat Neat Neat”, “Problem Child”, “Smash It Up”, “Thanks For The Night”, “Grimly Fiendish”, “Shadow Of Love”, “Is It A Dream”, “In Dulce Decorum”, καθώς και οι διασκευές στα “Alone Again Or” (των Love) και “Eloise” (του Barry Ryan), είναι μόνο μερικά από τα πιο γνωστά singles των Damned, κομμάτια που έγραψαν ένα σημαντικό μέρος αρχικά της punk ιστορίας και, εν συνεχεία, της pop / rock των 80’s. Είναι βέβαιο πως, στην πλειοψηφία τους, θα τα ακούσουμε το βράδυ της 2ας Μαϊου.
Η συναυλία θα ανοίξει με την εμφάνιση δύο ελληνικών συγκροτημάτων με ιδιαίτερη ιστορία. Πρώτα θα βγουν οι Illusion Fades, μία από τις παλαιότερες μπάντες της εγχώριας σκηνής, με σαφείς gothic rock αναφορές. Θα ακολουθήσουν οι Mighty Shakers, με νέα σύνθεση αλλά και με παραπάνω από δέκα χρόνια πορείας σαν όνομα, που θα μας προετοιμάσουν για την εμφάνιση των Damned με το κεφάτο punk rock τους.
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 25 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και το http://www.ticketpro.gr/

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 210 8547600-1.

Website: http://www.gagarin/ 205.gr

Τιμή Εισιτηρίου (προπώληση): 25 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: