Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Wild Moth - 'Over, Again' (2013)

Οι Wild Moth είναι μια post-punk τετραμελής μπάντα από το San Francisco και έχουν ήδη κυκλοφορήσει ένα ομώνυμο EP και το 7” single “Mourning Glow”. Το “Over, Again” είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους, ηχογραφήθηκε στο The Atomic Garden από τον Jack Shirley και κυκλοφόρησε από την Asian Man Records στις 17 Σεπτεμβρίου 2013.

Σε σχέση με τα προγενέστερα τους, το “Over, Again” είναι πιο αποστασιοποιημένο και λιγότερο αντιδραστικό με τη σκοτεινή και βαριά του υφή να μην επικαλύπτει τη μελωδικότητά του. Γενικά, θα έλεγε κανείς ότι στο άλμπουμ αυτό σαν μπάντα επεκτείνουν τον ήχο τους πέρα από τις βαριές και σκοτεινές συνθέσεις, σε πιο γρήγορες και δυνατές pop μελωδίες με εμφατικές κιθάρες, επιβλητικά drums και φωνητικά και στίχους με την ενέργεια που επιβάλλει ο post punk ήχος τους.

Στο "Souvenir" ακούς τον τυπικό ήχο των Wild Moth και σε αφήνει με την απορία πόσο πολύ τους έχει επηρρεάσει τελικά η μουσική σκηνή του San Francisco. Επικές μπασογραμμές και αυτό που τελικά καθόρισε γενικά το shoegaze βάζει ψηλά τον πήχη για το υπόλοιπο άλμπουμ. Στο "The Dreamers" θυμίζουν έντονα τα ήρεμα τραγούδια των Bloc Party και στο "Into Your Hands" με την απαράμιλλη τεχνική τους, αποδεικνύουν γιατί οι Wild Moth τελικά πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής στο μέλλον. Με το "Pt. Dume" κλείνουν ιδανικά το άλμπουμ δένοντας αρμονικά την indie με τη shoegaze σε κάθε κιθαριστικό riff του τραγουδιού.

Το “Over, Again” είναι ένα άλμπουμ που δε θα απαγοητεύσει ούτε τους παλιούς τους οπαδούς αλλά ούτε τους νέους που μέσω αυτού θα ανακαλύψουν τους Wild Moth.

1. Behave
2. Souvenir (No Future)
3. Coma
4. Into Your Hands
5. The Dreamers
6. Blossom
7. Turn To Never
8. Spiral
9. Window Grey
10. -
11. Pt. Dume

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: