Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Temples - 'Sun Structures' (2014)


Οι Temples είναι μια indie pop μπάντα από το Kettering της Μεγάλης Βρεταννίας και αποτελούνται από τους James Edward Bagshaw (φωνητικά/ κιθάρα), Tom Warmsley (μπάσο), Sam Toms (drums) και Adam Smith (keyboards). Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single ‘Shelter Song’ μέσα στο 2012 και ακολούθησαν εμφανίσεις δίπλα στους Mystery Jets, Suede, Kasabian και The Vaccines. Μέσα στο 2013, κυκλοφόρησαν και το δεύτερο τους single ‘Colours to Life’ και συνόδευσαν τους Rolling Stones στη συναυλία τους στο Hyde Park.

Το “Temples” είναι το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ τους και αναμένεται να κυκλοφορήσει από τη Heavenly Recordings στις 10 Φεβρουαρίου του 2014 με το single 'Mesmerise' να προηγείται στις 13 Ιανουαρίου. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον James Bagshaw, ηχογραφήθηκε στο σπίτι του στο Kettering και μιξαρίστηκε από τον Claudius Mittendorfer.

Το ομώνυμο τραγούδι όπως και τα "The Golden Throne” και “Keep in the Dark” είναι γεμάτα ζωντάνια με την φωνή του James Bagshaw να τους προσδίδει μια ακόμη πιο αισιόδοξη και χαρούμενη νότα. Το “Move With the Season” και το πιο πιασάρικο “Test of Time” προδίδουν τη νεανικότητα τους αν και τις συνθέσεις θα τις ζήλευαν και οι βετεράνοι της indie pop. Ψυχεδελική pop στα καλύτερα της στο πρώτο τους single 'Shelter Song' που έθεσε από νωρίς τον πήχη πολύ ψηλά για τους Temples.

Οι Temples αποδεικνύουν με το “Sun Structures” ότι σίγουρα χρωστάνε πολλά στις βρεταννικές ψυχεδελικές μπάντες των 60s-70s (ειδικά στους Fab Four) αλλά κατάφεραν, τελικά, να κάνουν ένα απίστευτα δυναμικό ντεμπούτο άλμπουμ αντίστοιχο του “ Innerspeaker” των Tame Impala...

Tracklist:
01 – Shelter Song
02 – Sun Structures
03 – The Golden Throne
04 – Keep In The Dark
05 – Mesmerise
06 – Move With The Season
07 – Colours To Life
08 – A Question Isn’t Answered
09 – The Guesser
10 – Test Of Time
11 – Sand Dance
12 – Fragment’s Light

Official site:

Δεν υπάρχουν σχόλια: