Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

September Girls - 'Cursing The Sea' [2014]


September Girls είναι ένα πενταμελές all girl συγκρότημα [Paula Cullen (μπάσο, φωνητικά), Caoimhe Derwin (κιθάρα, φωνητικά), Lauren Kerchner (πλήκτρα, φωνητικά), Jessie Ward (κιθάρα, φωνητικά) και Sarah Grimes (τύμπανα)]
από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας,
Oι September Girls έχουν σχηματιστεί το Σεπτέμβριο του 2011 και έχουν κυκλοφορήσει δύο single και ένα e.p. σε διάφορες εταιρείες. Το 2013 υπέγραψαν στη Fortuna Pop, έχουν κυκλοφορήσει ένα σίνγκλ, το “Heartbeats” προπομπό του ντεμπούτου τους άλμπουμ ''Cursing The Sea'' που με τη σειρά του κυκλοφόρησε την πρώτη εβδομάδα του 2014.
Ακολουθώντας κατά γράμμα την indie και alternative παράδοση, το άλμπουμ περιλαμβάνει τέσσερα παλιότερα από τα σινγκλ και οκτώ ακόμα αξιόλογα καινούρια τραγούδια «τυλιγμένα» με τη σκοτεινή, fuzzy κιθαριστική μουσική τους, που πριονίζει ξεκάθαρα την κυριαρχία των Dum Dum Girls στο πάνθεον της ροκ, και με το μουσικό ποτ πουρί τους από όλες τις δεκαετίες που έχουν περάσει καταφέρνουν να γίνουν γνωστές και λόγω των προτύπων (και επιρροών) της μπάντας (τους Jesus & Mary Chain, τους My Bloody Valentine, τους Ramones).

Tracklist:
1 Cursing The Sea
2 Another Love Song
3 Left Behind
4 Heartbeats
5 Green Eyed
6 Ships
7 Talking
8 Daylight
9 Money
10 Someone New
11 Secret Lovers
12 Sister


Δεν υπάρχουν σχόλια: