Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Like Like The The The Death - 'Cave Jenny' (2013)


Οι Like Like The The The Death είναι μια noise post punk μπάντα από το Milwaukee και αποτελείται από τους Anthony Weber (κιθάρες, φωνητικά), Michael Marchant (κιθάρες), Kyle Scheuer (μπάσο) και Dan Hanke (drums). Έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση με το πρώτο τους noise και post-punk άλμπουμ “The Ghosts Of Dead Bros” το 2012 και επιστρέφουν στα τέλη του 2013 με το δεύτερο τους δισκογραφικό εγχείρημα “Cave Jenny”. Και πάλι παίζουν δυναμικό post-hardcore φέρνοντας μνήμες από την alternative μουσική σκηνή των μέσων των 80s και αρχών 90s με βομβαρδιστικά riffs, θανατηφόρο ρυθμό και γραντζουνισμένα φωνητικά. 

Το ξεκίνημα είναι σε ρυθμούς punk rock στο “Here Comes The Irregular” με γρήγορες περίτεχνες κιθάρες για να το ακολουθήσει το πιο post-hardcore “Cropsies. Το "Cry Tag" είναι ένα μικρό rock αριστούργημα και στο "Hypnic Jerk" η εναλλαγή μεταξύ των alternative και μεταλλικών κιθαριστικών riffs θυμίζει το ντεμπούτο άλμπουμ τους.

Στο δεύτερο μισό του άλμπουμ, το “Cave Jenny” εκδηλώνει τη ακόμη πιο “τραχιά” του πλευρά με το “Tyrant Science” να ακούγεται σαν ένα υπέροχο μουσικό υβρίδιο post-punk και hardcore που σε παρασύρει σε ένα ανελέητο σφυροκόπημα. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα “Night Of A Hundred Hondos” και “Huck”, με το πρώτο να έχει πιασάρικο ρυθμό και το όργανο να ακούγεται σε εορταστικούς τόνους. Το “Porch Gold” έχει ένα ιδιαίτερο indie ρυθμό και στο "Very Important Fun Person", το πιάνο του δίνει κάποιες pop αποχρώσεις.

Το να διαχωρίσεις τα τραγούδια στο “Cave Jenny” σε "pop" and "μη pop" φαντάζει μάλλον περίπλοκο. Γενικά, οι Like Like The The The Death αποδεικνύουν περίτρανα ότι ξέρουν πως να παραμένουν θορυβώδεις χωρίς να θυσιάζουν αυτή τη σκληρότητα του ήχου τους στο βωμό της μελωδικότητας και των έξυπνων τους συνθέσεων συνδυάζοντας αρμονικά όλα τα παραπάνω.

Tracklist:

1. Here Comes Irregular 02:03
2. Cropsies 03:25
3. Cry Tag 04:40
4. Hypnic Jerk 02:44
5. Tyrant Science 02:54
6. Porch Gold 02:20
7. Night of a Hundred Hondos 02:21
8. Paralyzer 03:33
9. Huck 03:27
10. Salt on Assault 02:59
11. Very Important Fun Person 04:17

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: