Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

The Callas - 'Am I Vertical?' (2013)


Οι The Callas είναι η κορυφή ενός «καλλιτεχνικού εργοστάσιου» που ξεκίνησε από τους αδελφούς Λάκη και Άρη Ιωνά (MA Chelsea College of Art).
 Δύο χρόνια μετά το “Objekt”, που με τη διανομή της Cargo ταξίδεψε στο εξωτερικό και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές (Uncut, Artrocker, BBC 6), οι The Callas επιστρέφουν με το νέο album τους σε παραγωγή Jim Sclavunos ( Nick Cave & The Bad Seeds, Grinderman, Sonic Youth, The Cramps, Lydia Lunch). To album έχει τον τίτλο “Am I Vertical?” (έμμεση αναφορά στο ποίημα της Sylvia Plath “I Am Vertical”) και κυκλοφορεί από την Inner Ear σε βινύλιο, cd και digital album. 
Noisepop μινιμαλισμός, ακατέργαστες garage μελωδίες και kraut psychedelic στοιχεία συναντιούνται και δημιουργούν το καλειδοσκοπικό σύμπαν του “Am I Vertical?”. Οι The Callas συνδυάζουν το πειραματικό εικαστικό και κινηματογραφικό τους παρελθόν με την εμμονή τους για τις pop μελωδίες, παρουσιάζοντας ένα album που ισορροπεί με διαστροφή ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως, την αθωότητα και την αμαρτία, τη χαρά και τη λαγνεία.
Η γνωριμία με τον Jim Sclavunos ξεκίνησε από ένα live των The Callas στο Λονδίνο, όπου ο ίδιος τους είδε για πρώτη φορά και τους πρότεινε να ανοίξουν μια συναυλία των Grinderman. Όταν αργότερα άκουσε τα πρώτα demo του “Am I Vertical?” με χαρά δέχτηκε να αναλάβει την παραγωγή του album. Επίσης συμμετέχει στα μισά από τα κομμάτια του album παίζοντας ντραμς και συνυπογράφοντας τους στίχους.

Tracklist:
01 Lustlands
02 Anger
03 East Beat
04 Black Leather Books
05 I Hate You But I Like You
 06 Disaster
07 That's You
08 I Wonder
09 Octopus Love
10 Am I Vertical?

Πηγή: inner-ear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: