Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

The Pack A.D. - 'Do Not Engage' (2014)

Από το 2006, όταν και σχηματίστηκαν στο Vancouver, οι The Pack AD μας παρουσίασαν αν μη τι άλλο εκρηκτική garage rock μουσική με στοιχεία soul, country αλλά και experimental. Το κλειδί τους ήταν και παραμένει η ευρηματικότητα με τις Maya Miller και Becky Black να εγκαταλείπουν τις παλιές τους μπάντες για να δέσουν αρμονικά σαν ντουέτο- η πρώτη με τα επιθετικά και δολοφονικά της drums και η δεύτερη με τα κιθαριστικά riffs και τα ιδιόρρυθμα φωνητικά της– κάτι ανάμεσα σε Alison Mosshart και Joan Jett.

Πρόσφατα, υπέγραψαν στην Nettwerk Records όπου και κυκλοφόρησαν το πέμπτο τους άλμπουμ “Do Not Engage” στις 28 Ιανουαρίου με παραγωγό τον Jim Diamond (White Stripes, Dirtbombs). Το “Do Not Engage” είναι ένας garage rock δυναμίτης με ωμό και επιθετικό ήχο που δε σου επιτρέπει να κάτσεις άνετα και να το ακούσεις παρά μόνο να “τιναχτείς” από τη θέση σου.

Από το πρώτο κιόλας “Airborne” καταλαβαίνεις τη μουσική τους καταγωγή ενώ το "Big Shot" είναι αρκετά pop και ακούγεται σαν οι The Strokes να συναντούν μουσικά τους Green Day της εποχής του “Dookie”. Το “Animal” έχει μια απόχρωση από blues ειδικά στις κιθάρες, το “Creepin’ Jenny” είναι αρκετά doom για τα δεδομένα τους ενώ στο ”Battering Ram” ακούγονται πιο δυνατά από πολλές metal μπάντες. Ειδικά στο τελευταίο, η Miller αναδεικνύει την ικανότητά της στα drums να παραμερίζει το εγώ της σα drummer και να ακολουθεί απλά την κιθαριστική γραμμή της Black.

Το “The Water” ξεχωρίζει για τα punk riffs σε συνδυασμό με τα πιο funky drums και το “Loser” είναι το πιο ήσυχο αλλά και ενδοσκοπικό τους τραγούδι. Το πιο μελωδικό “Stalking is Normal” ξεχωρίζει κυρίως για τα φωνητικά του ενώ το “Needles” είναι μελαγχολικό, καταθλιπτικό με απλοϊκά κιθαριστικά riffs που βγάζουν από μόνα τους μια αίσθηση απελπισίας.

Αναμφίβολα, το “Do Not Engage” είναι μάλλον η πιο συναρπαστική τους κυκλοφορία στην 8χρονη μουσική τους πορεία μέχρι τις μέρες μας και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τα καλύτερα άλμπουμς του 2014 (αν και βρισκόμαστε μόλις στον πρώτο μήνα του...)

Tracklist:

1. Airborne
2. Big Shot
3. Animal
4. Creepin' Jenny
5. Battering Ram
6. The Water
7. Stalking Is Normal
8. Loser
9. The Flight
10. Rocket
11. Needles

Official site:

Δεν υπάρχουν σχόλια: