Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Mode Moderne - 'Occult Delight' (2014)



Mode Moderne είναι ένα τετραμελές πλέον συγκρότημα (Phillip Intilé, Clint Lofkrantz, Sean Gilhooly και Rebecca Gray τα μέλη) από το Βανκούβερ.
Oι Mode Moderne μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ, ‘Occult Delight’, στη Light Organ Records τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους ‘Ghosts Emerging’ το 2009.
Ο δίσκος είναι σε παραγωγή του Joshua Stevenson (πρώην Jackie O Motherfucker, Pink Mountain Tops ). Η αποχώρηση του Felix Fung, πρώην μέλος της μπάντας και παραγωγός για τα προηγούμενα άλμπουμ, δεν έχει μεταβάλει ριζικά την ουσία της μπάντας, που πάντα είχε μια ισορροπία μεταξύ σκοτεινής και indie - pop.
Η λίστα κομματιών θα μπορούσε να διαιρεθεί σε "The Smiths εμπνευσμένα κομμάτια" και "Joy Division εμπνευσμένα κομμάτια," που είναι εύκολο να ξεχωρίσεις και ταιριάζουν τέλεια με την μελαγχολική και νοσταλγική τους διάθεση.
Η μπάντα ήθελε αυτό το άλμπουμ να ακούγεται συνεκτικό, και έχει επιτευχθεί. Μια συλλογή από μεγάλα τραγούδια δεν κάνουν απαραίτητα ένα μεγάλο δίσκο, αλλά σε αυτό το άλμπουμ μπορείτε να νιώσετε πραγματικά ότι κάθε κομμάτι εισάγει το επόμενο, ενώ προσθέτει και κάτι διαφορετικό. Είναι Pop (με στοιχεία Post-Punk, New Wave, Indie Rock) στην πιο ευγενή μορφή.
Ξεχωρίζουν τα “She, Untamed”, “Baby Bunny” και “Unburden Yourself”.

Tracklist:
01.Strangle The Shadows
02.Grudges Crossed
03.Thieving Baby’s Breath
04.Severed Heads
05.She, Untamed
06.Occult Delight
07.Time’s Up
08.Unburden Yourself
09.Dirty Dream #3
10.Baby Bunny
11.Come Sunrise
12.Running Scared

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: