Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

The Violet May - 'Strange Lives' ΕΡ


Οι The Violet May είναι μια αγγλική 6μελής ροκ μπάντα από το Σέφιλντ, Αγγλία. Σχηματίστηκαν στις αρχές του 2009, και το όνομα τους το πήραν από ένα γνωστό ανεξάρτητο δισκάδικο στα 70s στο Σέφιλντ με το ίδιο όνομα.
Ο Frontman των The Violet May και τραγουδιστής Chris McClure ήταν ο αναμαλλιασμένος νέος στο εξώφυλλο του ντεμπούτου δίσκου των Arctic Monkeys “Whatever People Say I Am, That's What I'm Not”, [το 2006] και είναι επίσης ο αδελφός του Jon McClure, τραγουδιστή και frontman των Reverend and The Makers.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι στα φωνητικά, την θέση του Chris McClure, που εγκατέλειψε το γκρουπ πήρε ο Joe Hudson.
Το “Strange Lives EP” ηχογραφήθηκε στο Angelica Studios στην Οξφόρδη, και είναι η πρώτη πλήρης μεγάλη κυκλοφορία από το γκρουπ (μετά το "TV EP"), που συγχωνεύει σκοτεινή indie με μεταλλικά riffs και δυνατά ντραμς.
Το 'Letters of Love' είναι μια κραυγή, επίθεση από κιθάρες, ντραμς και φωνητικά. Το 'Four Letter Lies', από την άλλη είναι πιο «ευρύχωρο», και το 'War' είναι ένα πλήρες ξέσπασμα από 70s metal. Το κομμάτι 'Strange Lives' είναι η μόνη ίσως «ανωμαλία» του ΕΡ: είναι καθαρό, λείο, πιο ήπιο και με cool μπάσο κομμάτι.
Το τελευταίο κομμάτι, 'Long Fall' είναι πιο punky, πιο British κομμάτι από τα προηγούμενα.

Tracklisting:
01 Letters of Love
02 Four Letter Lies
03 War
04 Strange Lives
05 Long Fall


Δεν υπάρχουν σχόλια: