Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Russian Circles – 'Memorial' (2013)


Οι Russian Circles είναι μια Post-Rock/Post-Metal μπάντα από το Chicago και Seattle και με την τωρινή τους σύνθεση να απαρτίζεται από τους: Dave Turncrantz, Mike Sullivan και Brian Cook. Μαζί με τους Pelican είναι τα μεγαλύτερα ονόματα στο Instrumental Rock εδώ και 9 χρόνια με το τελευταίο τους άλμπουμ “Empros” του 2011 να αποσπά διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του μουσικού τύπου.

Το πέμπτο τους LP ακούει στον τίτλο “Memorial” και θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου από τη Sargent House και θα είναι διαθέσιμο μαζί με ένα poster, T-shirt και σε χρωματιστό βινύλιο ή CD με ένα εξωφυλλο που αντικατοπτρίζει το πάθος και τη διάθεση του. Αν και στις προηγούμενες τέσσερις δισκογραφικές τους απόπειρες, φάνηκε να εξάντλησαν τα όρια του συγκεκριμένου μουσικού είδους, πειραματίζονται και πάλι με τον ήχο τους και ενσωματώνουν διαφορετικούς ήχους και ιδέες στο “Memorial”.

Το “Memorial” περιλαμβάνει 8 τραγούδια με τους Russian Circles πιο δυνατούς και δημιουργικούς από ποτέ. Η ισορροπία ανάμεσα στις δυναμικές και στις πιο ήρεμες Post-Rock μελωδίες χαρακτηρίζεται ιδανική με μοναδικές εναλλαγές Post-Metal κιθαριστικών riffs.
Το εναρκτήριο “Memoriam” κρύβει μια απίστευτη post-rock δυναμική αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα των συνθέσεων τους ενώ το “Deficit”, οι Russian Circles επανέρχονται στα γνωστά τους επικά riffs μαζί με δυναμικά drums αλλά με μια πιο δραματική προσέγγιση στη μουσική τους. Στις εκπλήξεις που επιφυλάσσουν στο άλμπουμ τους είναι σίγουρα τα εξαιρετικά “1777”, “Burial” και “Lebaron”. Ειδικά, στο “1777” υπάρχει μια διαχέουσα αίσθηση κινδύνου που σε κρατά σε εγρήγορση μέχρι το τέλος του. Παρόλα αυτά, το καλύτερο το έχουν κρατήσει για το τέλος του άλμπουμ: στο ομώνυμο τραγούδι στα φωνητικά συμμετέχει η Chelsea Wolfe. Πρόκειται μάλλον για ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έγραψαν ποτέ με την φωνή της Chelsea να το απογειώνει πραγματικά.
Χωρίς αμφιβολία, το “Memorial” βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το καλύτερο instrumental rock άλμπουμ του 2013.

Τracklist:

1. Memoriam
2. Deficit
3. 1777
4. Cheyenne
5. Burial
6. Ethel
7. Lebaron
8. Memorial

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: