Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Girls Against Boys - 'The Ghost List' EP (2013)


Επιτέλους!!! Μόλις κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 από την Epitonic, το 'The Ghost List' EP, των μεγάλων Girls Against Boys, η πρώτη τους κυκλοφορία από το Disco Six Six Six το 1996.
Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι Girls Against Boys απείχαν, για διάφορους λόγους, από τη δισκογραφία ήταν ενεργοί συναυλιακά (μάλιστα είχαν επισκεφθεί την χώρα μας το 2008, αν δεν κάνω λάθος).
Οι Girls Against Boys (Alexis Fleisig - ντραμς, Eli Janney - πλήκτρα, μπάσο, φωνητικά, Johnny Temple - μπάσο, Scott McCloud - κιθάρα, φωνητικά) σχηματίστηκαν στην Ουάσιγκτον, το 1988 και κυκλοφόρησαν 6 άλμπουμ. Δημιουργήθηκαν από τη post-hardcore σκηνή της Ουάσιγκτον - η ίδια σκηνή που δημιούργησε και τους Fugazi. Οι Girls Against Boys έχουν μια ενδιαφέρουσα δυναμική, απλό post-punk και post-hardcore ήχο, με indie rock τάσεις, electronica dabblings, και μερικές φορές ένα μικρό δείγμα funk.
Υπήρξε ένα από τα κορυφαία γκρούπ της δεκαετίας του 90 που έβαλε τις βάσεις του σημερινού post-punk/dance ήχου.
Η συνδρομή του δεύτερου μπάσου στην μπάντα, αυτό του Johnny Temple, κάνει τον ήχο τους να διαφέρει από τις άλλες indie μπάντες των early ‘90s, προσδίδοντας όγκο και βάρος στις συνθέσεις που παρά την «ακατέργαστη φύση» τους δένουν ιδανικά με τα sexy φωνητικά του Scott McCloud.
Το 'The Ghost List' είναι γρήγορο σε ρυθμό με το “It’s a Diamond Life” να καθορίζει το συνολικό ύφος του ΕΡ.
Ο «καλογυαλισμένα» βρώμικος ήχος των GVSB παραμένει μοναδικός κι εδώ και δύσκολα εντάσσεται σε κατηγορίες και μουσικά στυλ. Έχει κάτι από την παρανοϊκή μελαγχολική ένταση των Picasso Trigger, των Archers of Loaf και των Superchunk, συνδυασμένη με τον αιχμηρό ήχο της Punk σκηνής της Washington (ιδιαίτερα των Fugazi) .
Οι κριτικές απέδειξαν ότι ο "sex rock post-punk" ήχος τους εξακολουθεί να συναρπάζει, ενώ το group παραμένει εκρηκτικό στη σκηνή!

Tracklisting:

1. It’s A Diamond Life
2. Fade Out
3. 60 Is Greater Than 15
4. Let’s Get Killed
5. Kick


Δεν υπάρχουν σχόλια: