Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Pop. 1280 - 'Imps of Perversion' (2013)


Οι Pop. 1280 σχηματίστηκαν το 2009 από τους Ivan Lip και Chris Bug και δανείστηκαν το όνομά τους από την ομώνυμη σκοτεινή νουβέλα του Jim Thompson που εκδόθηκε τη δεκαετία του ’60. Μόλις το 2010, κυκλοφόρησαν το ep “Grid” για να ακολουθήσει το εκπληκτικό τους ντεμπούτο “The Horror” από τη Sacred Bones Records.

To “Imps of Perversion” είναι το δεύτερο άλμπουμ τους και πάλι από τη Sacred Bones, ηχογραφήθηκε στα BC Studio με παραγωγό το Martin Bisi (Sonic Youth, Cop Shoot Cop, Swans) και βρίσκει τους Pop. 1280 στην πιο μεστή στιγμή τους σαν μπάντα. Ο ήχος τους αντικατοπτρίζει τον ήχο μιας παρέας μουσικών που αν μη τι άλλο το διασκεδάζουν και κινούνται στα όρια της industrial-punk με δυνατούς στίχους που πραγματεύονται ιστορίες πάθους, σεξουαλικής σύγχυσης και επιθυμίας.

Από το noise-rock παραλήρημα του εναρκτήριου “Lights Out” μέχρι το industrial groove του “Human Probe II” αλλά και το synth-punk “Do the Anglerfish”, το άλμπουμ είναι ένα συνεχές “μοχθηρό” πάρτυ. Το “Population Control” είναι το πιο “βίαιο” lo-fi song τους αλλά και το πιο επιδραστικό ταυτόχρονα. Το “Nailhouse” έχει το αλλοπρόσαλλο groove του “Little Doll” των The Stooges και τα “Human Probe II” και “Do the Anglerfish” αναδεικνύουν τη δεξιότητα του Lip στις κιθάρες. Η κάπως μονότονη μπαλάντα στο κλείσιμο με το “Riding Shotgun” έρχεται να μας αποδείξει ότι οι Pop. 1280 δεν είναι μόνο θόρυβος και σκοτάδι.

Αν με το “Horror” μας εντυπωσίασαν ευχάριστα, με το “Imps of Perversion” οι Pop. 1280 επιβεβαιώνουν πλέον το ότι είναι από τα “βαριά χαρτιά” της εξαιρετικής Sacred Bones Records...

Tracklist:

01. Lights Out
02. The Control Freak
03. Population Control
04. Nailhouse
05. Human Probe II
06. Do the Anglerfish
07. Dawn of Man
08. Coma Baby
09. Human Probe
10. Riding Shotgun

links: