Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Pins - 'Girls Like Us' (2013)


Οι Pins είναι μια τετραμελής alternative μπάντα από το Manchester και ο ήχος τους είναι ένα κράμα garage και surf rock. Μαζί με άλλες psychedelic μπάντες (όπως οι Hookworms και Psychic Ills), φιλοδοξούν να ανατείλουν μέσα στο 2013. Οι συγκρίσεις, βέβαια, με Νεοϋορκέζικες μπάντες σαν τους Vivian Girls και Crystal Stilts είναι αναπόφευκτες.

Το 'Girls Like Us' είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους και θα κυκλοφορήσει από τη Bella Union στις 30 Σεπτεμβρίου. Ηχογραφήθηκε στα Parr Street Studios στο Liverpool σε ανεξάρτητη παραγωγή μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.

Το εναρκτήριο 'It's On' έχει μια βαριά μπασογραμμή, κιθάρες με echo και φωνητικά αλά Banshees και το 'Get with me’ αν και έχει μια ελαφρά surf αίσθηση (βγαλμένο από soundtrack ταινίας του Tarantino), είναι ένα εξαιρετικό δείγμα ψυχεδελικής pop με ένα εξαιρετικό κιθαριστικό solo. To ‘To you’ είναι μάλλον ό,τι το πλησιέστερο σε μπαλάντα αν και με lo-fi, desert rock προσέγγιση και το ‘Velvet Morning’ δεν έχει ξεκάθαρο μουσικό στίγμα- αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην psychedelia και το drone αλλά είναι το πιο ήπιο από όλα τα τραγούδια του άλμπουμ.

Το ‘Stay true’ έρχεται να ισορροπήσει ηχητικά μετά το ‘Velvet Morning’, με ένα ιδιαίτερα “πιασάρικο” τέλειωμα ενώ το 'Lost Lost Lost' αντηχεί κάπως μονότονα θυμίζοντας ακόμη και PJ Harvey. Τα κάπως άνευρα 'I Want It All' και 'Mad For You' σε καθηλώνουν με τη μελωδία τους και σε εκπλήσσουν ευχάριστα όπως και το ξεκίνημα στο εξαιρετικό 'Howlin'. 

Τα ντεμπούτο άλμπουμς πάντα μας γοήτευαν και θα μας γοητεύουν και ειδικά από μπάντες όπως οι Pins που σε κερδίζουν από το πρώτο άκουσμα...

Tracklist:

1. It's On
2. Girls Like Us
3. Mad For You
4. Get With Me
5. Play With Fire
6. I Want It All
7. Waiting For The End
8. Howlin'
9. Lost Lost Lost
10. Velvet Morning
11. Stay True
12. To You
13. The Darkest Day

Link:

<
PINS - GET WITH ME from PINS on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: