Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Running – 'Vaguely Ethnic' (2013)


Οι Running είναι μία noise punk rock μπάντα από το Chicago. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη το ομωνυμο τους άλμπουμ από την Permanent Records (2010) και το δεύτερο τους προσωπικό άλμπουμ “Vaguely Ethnic” κυκλοφόρησε από την Castle Face μόλις στις 6 Αυγούστου.

Το “Vaguely Ethnic” είναι ένα punk rock άλμπουμ που σε αναγκάζεις να το ακούσεις όσο πιο δυνατά γίνεται και στο οποίο το rock της παλιάς σχολής συναντά το punk. Οι συγχορδίες είναι απλές, τα riffs αρκετά άγρια, το μπάσο και τα drums οι “σταθερές” σε κάθε τραγούδι μαζί με τα ελαφρώς παραμορφωμένα φωνητικά. Σε μερικά σημεία μάλιστα, οι κιθάρες είναι τόσο θορυβώδεις που έρχεται το μπάσο να υποστηρίξει την κύρια μελωδία.

Γενικά, η δυσπιστία των Running σε αυτό που αποκαλείται ποικιλομορφία σε ένα άλμπουμ φανερώνεται πεντακάθαρα στο “Vaguely Ethnic”. Επιπρόσθετα, είναι φανερό ότι η επιτυχία του άλμπουμ είναι στο ότι ακούγονται σα να παίζουν ζωντανά με μια απίστευτη αδρεναλίνη, αλλά και με μία lo-fi παραγωγή εφάμιλλη με πιο καταξιωμένες μπάντες του χώρου. Τα “Oo0o Oo0O Oo0oOo” και “This Is A You Problem” έχουν συμπτωματικά την ίδια διάρκεια, αρκετή για να αφήσει χώρο για να δομηθούν σωστά σαν τραγούδια αλλά όχι τόση που να μπορεί να εκδηλώσει την οργή που εκφράζουν.

Γενικά, οι Running έχουν υιοθετήσει ένα σπάνια φθονερό, απόμακρο και κάποιες φορές αντικοινωνικό μουσικό ύφος στο “Vaguely Ethnic” πράγμα που τους κάνει ίσως και μοναδικούς...

Tracklist:

1. Thanks For The Input
2. Wanna Weekend
3. OoOo Oo0o 0oOo0oO
4. This Is A You Problem
5. Why Can't You Be In Running?
6. Controversial PR
7. Raven's Ca$h
8. Endless Baggage
9. Employment Vows

links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: