Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

New Song: PJ Harvey - 'Shaker Aamer'


Η PJ Harvey κυκλοφόρησε ένα καινούργιο τραγούδι για την υποστήριξη του Shaker Aamer, του τελευταίου εναπομείναντα Βρετανού κρατούμενου στη φυλακή των ΗΠΑ, στο Γκουαντάναμο. Ο Aamer συνελήφθη το 2001 στην Τζαλαλαμπάντ, στο Αφγανιστάν, και κρατείται από το 2002, δηλαδή 11 χρόνια, χωρίς δίκη ή απαγγελία ποινών, παρόλο που έχει απελευθερωθεί από τον Μπους το 2007 και από τον Ομπάμα το 2009.

“Έχει τέσσερα παιδιά στη Βρετανία – το μικρότερο δεν το έχει συναντήσει ποτέ – και ζούσε με την οικογένειά του στο Λονδίνο,” γράφει στην ιστοσελίδα της η PJ Harvey.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει να γυρίσει ο Shaker στο Ηνωμένο Βασίλειο και την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να ξεκινήσουν τις μεταφορές από τη φυλακή ξεκινώντας με δυο άντρρες από την Αλγερία. Ωστόσο, Shaker παραμένει κλειδωμένος χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη. Είναι ένας από τους πάνω από το ήμισυ των κρατουμένων σε απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επ’ αόριστον και παράνομη κράτηση τους. “

Το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους:

Δεν υπάρχουν σχόλια: