Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

New War - 'New War' (2012)


Με την σκοτεινη τους pop rock, οι New War έχουν χαράξει μια άξια φήμη ως ένα από τα πιο έντονα live συγκροτήματα της Μελβούρνης. Με επικεφαλής τον Chris Pugmire, τα φωνητικά του οποίου έχουν την αραιή μελαγχολία του Dirty Beaches (και του κυρίου Alan Vega) και μέλη τους Jesse Shepherd, Melissa Lock, και Steve Masterson, οι New War παραδίδουν έντονο και μελαγχολικό ροκ.
Το οκτώ λεπτών, χωρίς κιθάρα ‘Ghostwalking‘, που κυκλοφόρησε ως 12ιντσο στα τέλη του περασμένου χρόνου, μας έδωσε μια ματιά για το ντεμπούτο album τους, αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο μεγάλα είναι αυτά τα εννέα τραγούδια. Μια σύντομη αλλά όχι λιγότερο έντονη εκδοχή του ‘Ghostwalking‘ εμφανίζεται εδώ, ενώ το πρώτο single ‘Revealer‘ έχει μια τεράστια γραμμή μπάσου. Στο ’Felt Like a Memory’ ο Pugmire ακούγεται σαν Βαπτιστής ιερέας του παρελθόντος πριν το τραγούδι ακολουθηθεί από το ‘Slim Dandy’ του οποίου ο χαρακτήρας και οι εικόνες βασίζονται στην Southern Gothic σκηνή που έχει παρουσιάσει ο Nick Cave.
Στίχοι με ειρωνικό χιούμορ, απόγνωση, ακόμη και τρυφερότητα στο παιχνίδι, όλα σερβιρισμένα με όλη τη δύναμη και την πεποίθησή του ένα πεινασμένο, σίγουρη μπάντα.
Το ‘New War’ ηχογραφήθηκε στη Μελβούρνη με παραγωγό την Lindsay Gravina (Magic Dirt, Adalita, Rowland S Howard, HTRK..) και περιλαμβάνει εννέα κομμάτια. Τον τελευταίο καιρό οι New War έχουν παίξει μαζί με καλλιτέχνες όπως οι Wire, Laughing Clowns, Gossip, Lost Animal, Michael Rother (Neu!, Harmonia, Kraftwerk), Wild Flag & Deerhoof.

Tracklisting:
1- Game Of Love
2- Revealer
3- Ghostwalking
4- Felt Like A Memory
5- Slim Dandy
6- Calling From The Inside
7- Black Site Cantos
8- Wishlist
9- Josef’s Hands

http://www.facebook.com/newwarmusic


Δεν υπάρχουν σχόλια: