Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Factories – 'Together' (2012)


Οι Factories είναι μία τριμελής μπάντα από το Phoenix που έχει όλα τα χαρακτηριστικάτης σύγχρονης electro-pop indie σκηνής. Μετά την πετυχημένη κυκλοφορία του πρώτου τους (με δική τους παραγωγή) EP στα τέλη του 2010, οι Factories αναλώθηκαν όλο το 2011 σε μία προσωπική μουσική αναζήτηση παίζοντας δίπλα σε πετυχημένες μπάντες στο Phoenix, όπως οι Youth Lagoon, Young Magic, Braids, Painted Palms, Crystal Stilts, Purity Ring, El Ten Eleven, Gardens και Villa An Horse. 

Στο μεταξύ, κυκλοφόρησαν στο πρώτο τέταρτο του 2012 το πρώτο single τους “Canada” και μία σειρά από μουσικά videos για να ακολουθήσει η κυκλοφορία του "Together". Το "Together" δεν είναι μια απλή συλλογή αλλά ένα κανονικό άλμπουμ με συνοχή και συνέχεια στο άκουσμά του. Θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις σαν μία μικρογραφία των άλμπουμς που κυκλοφορούν οι μεγάλοι Arcade Fire αλλά στο χώρο της electro-pop indie.

Τα drums τους ακούγονται περίεργα και θυμίζουν τους Battles αλλά κατευθύνουν υπέροχα τη μουσική. Σε μερικά tracks δεν μπορείς να διακρίνεις αν παίζει drummer ή αν είναι drum machine. Το "Together" έχει και θλιβερές νότες- όπως στο εναρκτήριο “Canada” με τους χαρακτηριστικούς στίχους “On a plane over Canada/I wish I was”. Αλλά υπάρχει και η αισιοδοξία διάχυτη όπως στο “It'll Be Alright” με τους επαναλήψιμους στίχους που ακολουθεί το “Canada”. Ακόμη και η σύγχυση ακούγεται στο άλμπουμ σε tracks όπως το “Calypso”. Γενικά, το "Together" έχει ετερόκλητα μουσικά στοιχεία- από χορευτικά beats, γλυκιές συγχορδίες μέχρι και πιο υπνωτικά και εσώψυχα μουσικά βιώματα. 

Το "Together" γενικά δείχνει μια νέα καμπή στην ηλεκτρονική pop μουσική και με τη μελαγχολική του διάθεση, την ανατρεπτικότητα και την ελπίδα που δίνει είναι μια καλή υπενθύμιση ότι κανένας δεν είναι μόνος του στη μάχη της ζωής.

Tracklist:
01 Canada
02 It'll Be Alright
03 Calypso
04 Zombi
05 Hey Kid
06 Couldn't Be Darker
07 Kamikaze
08 Pressure
09 No One Noticed Me But You
10 Together



Δεν υπάρχουν σχόλια: