Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Blasted Canyons – "2nd Place" EP


Οι Blasted Canyons είναι μία garage rock μπάντα από το San Francisco και αποτελούνται από τους Matt Jones γνωστό και ως Mustache ή BOSS, την Heather Fedewa γνωστή και ως Hether Fortune ή Annoying Bitch και τον Adam Finken γνωστό και ως Finkmeister και ως Sometimes has a mustache. Δισκογραφούν στην ανεξάρτητη Castle Face Records.

Πέρσι, πραγματικά ξεφύτρωσαν από το πουθενά και φέτος επανέρχονται με το νέο τους EP "2nd Place" πάντα στη Castle Face Records. Και πάλι διακρίνονται για το δυνατό και θορυβώδη ήχο τους όπως και στο ντεμπούτο τους με τη μόνη διαφορά ότι πλέον ακούγονται πιο άμεσοι και η μουσική τους όχι τόσο ακραία με εξαίρεση κάποια tracks του άλμπουμ.

Έξι τραγούδια αποτελούν το νέο EP με 18 λεπτά εκκωφαντικού noise-punk από στριγγλίζουσες ηχητικές επιθέσεις με μεταλλικά κρουστά (“Finken’s Lament”) μέχρι και εκκεντρικές pop συνθέσεις όπως τα “Liquid Fiend” ή “Manson Eyes”. Το “Liquid Fiend” έχει μία παραμόρφωση στις κιθάρες που κατευθύνουν την μπάντα σε νέα μουσικά μονοπάτια με σαφώς πιο εκλεπτυσμένο ήχο. Πιο πριν από αυτόt, το “Get High” ανοίγει το EP με μία ηχητική έκρηξη με το Matt Jones να κατευθύνει το ρυθμό του με την τραχιά και στοιχειωμένη φωνή του σε ένα στομφώδες ρεφρέν.

Το EP τελικά αποδεικνύει ότι αν υπάρχει μία μπάντα που μπορεί να σε "βιάσει" ηχητικά, αυτοί είναι οι Blasted Canyons. To απέδειξαν με το περσινό τους EP και πλέον έρχονται να το παγιώσουν με την κυκλοφορία του δεύτερου τους EP "2nd place".

1.) Get High
2.) Liquid Fiend
3.) Holy Geometry
4.) Finken’s Lament
5.) Manson Eyes
6.) Glass on Your Pillow



Δεν υπάρχουν σχόλια: