Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Moonface - "Teary Eyes And Bloody Lips" [2012]

Σύνδεσμος
Ο Spencer Krug είνα Καναδός μουσικός και ο τραγουδιστής και συνθέτης των Moonface. Έχει επίσης συμμετάσχει και σε άλλα σχήματα από τον Καναδά όπως κυρίως οι Wolf Parade αλλά και στους Sunset Rubdown, Swan Lake, Frog Eyes και τους ska Two Tonne Bowlers, παίζοντας διάφορα όργανα. Η ιδιαίτερα χαρακτηριστική φωνή του (ένα κράμα David Bowie και Peter Murphy) αλλά και οι ιδιαίτερες συνθέσεις του τον έχουν κατατάξει στους καλύτερους τραγουδοποιούς της γενιάς του σύμφωνα με το μουσικό τύπο.

Οι Moonface έχουν ήδη κυκλοφορήσει το Organ Music Not Vibraphone Like I’d Hoped τον Απρίλιο του 2011. Με το With Siinai: Heartbreaking Bravery, ο Krug συνεργάζεται αυτή την φορά με τους Φινλανδούς Siinai (που τους γνώρισε στην ευρωπαϊκή περιοδεία που έκανε το 2009 με τους Wolf Parade...) και το τελικό αποτέλεσμα είναι απροσδόκητα καλό. Οι σχεδόν υπνωτικές μουσικές φόρμες των Siinai δένουν απόλυτα με τη μελαγχολική και μοναδική φωνή του Krug και τα keyboards απογειώνονται. Η λύπη προσεγγίζεται με μια γενναιοδωρία και ο Krug βρίσκει στο πρόσωπο των Siinai μουσικούς κατάλληλους να ανταποκριθούν στις ιδιόμορφες λυρικές του ευαισθησίες.

Στην ουσία, οι Siinai είναι αυτοί που συνθέτουν τη μουσική στο άλμπουμ και οι Moonface (δηλαδή ο Krug...) απλά τραγουδάνε ταυτόχρονα με κάποιες πινελιές στα keyboards. H εξάρτηση του Krug από τη μελωδία και την pop συνάντησε την αγάπη των Siinai για απλότητα και τη σπάνια υπομονή τους για μουσική που εξελλίσσεται αργά και τελικά προέκυψε μία συνεργασία που αμφότεροι απόλαυσαν.

Το μουσικό θέμα στο άλμπουμ είναι ο έρωτας και είναι κάτι σύμφωνα με τον Krug που προέκυψε στην πορεία και δεν ήταν προδιαγεγγραμένο. Έγραψε τραγούδια βασισμένα σε προσωπικές του εμπειρίες, ιστορίες από φίλους και σενάρια πλασμένα στο μυαλό του. Όλα μαζί τα απρόβλεπτα της ζωής και οι αποτυχημένοι έρωτες, τα αισθήματα που νοιώθουν οι άνθρωποι μετά και το πως φέρονται είναι η θεματολογία των τραγουδιών. Ξεχωρίζουν κυρίως τα "Yesterday's Fire", "Shitty City", "I'm Not the Phoenix Yet", "Teary Eyes And Bloody Lips" και "Lay Your Cheek On Down" χωρίς όμως να υστερούν και τα υπόλοιπα tracks.

Tracklist:

1. Heartbreaking Bravery (5:37)
2. Yesterday's Fire (5:05)
3. Shitty City (3:58)
4. Quickfire, I Tried (5:51)
5. I'm Not the Phoenix Yet (2:43)
6. 10,000 Scorpions (2:09)
7. Faraway Lightning (4:45)
8. Headed For The Door (7:37)
9. Teary Eyes And Bloody Lips (2:45)
10. Lay Your Cheek On Down (5:37)

http://moonface.ca/


Δεν υπάρχουν σχόλια: