Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Mind Spiders - "Meltdown" (2012)


Οι Mind Spiders (το solo project, του τραγουδιστή / κιθαρίστα των Marked Men, Mark Ryan από το Τέξας) κυκλοφόρησε την δεύτερη δουλειά τους πριν λίγες μέρες και φέρει τον τίτλο «Meltdown».
Εδώ η υπόθεση έχει διαφοροποιηθεί σε ορισμένα επίπεδα και όσον αφορά κυρίως τα ηλεκτρονικά στοιχεία και την synth punk αισθητική που κλίνει προς το ιδίωμα του Jay Reatard, όπως καταφαίνεται από κομμάτια όπως τα You are Dead" και "Play Out Out".
Οι συνθέσεις λοιπόν φαντάζουν ακόμη πιο εκκεντρικές, από άποψη ενέργειας η μπάντα έχει κατεβάσει κάπως τις στροφές, αλλά οι ρυθμοί σφηνώνονται με επιβλητικό τρόπο στην οργανική κίνηση του ακροατή, με τους δύο τυμπανιστές να συμβάλλουν καταλυτικά σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Γενικώς η υπόθεση τείνει περισσότερο σε δυναμική pop κατάσταση με το groove να διατρέχει ακατάπαυστα και τις έντεκα συνθέσεις.
Προσεγμένες μελωδίες παρά τις σπινταριστές εκτελέσεις, φετιχιστικό ύφος, διασκεδαστική διάθεση χωρίς να περνάνε στην πλευρά του ανούσιου και η punk αύρα της παλιάς σχολής στοιχειοθετούν έναν ευέλικτο δίσκο με πολλές ευχάριστες εκφάνσεις.

Tracklist

01 – You Are Dead
02 – Beat
03 – On The Radio
04 – More Than You
05 – Play You Out
06 – Fall In Line
07 – Upside Down
08 – Skull-Eyed
09 – Join Us Now
10 – Wait For Us
11 – Meltdown

http://www.myspace.com/mindspiderstx

Δεν υπάρχουν σχόλια: