Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Gazpacho – "March Of Ghosts" (2012)

Gazpacho δημιουργήθηκαν το 1996 από τους Jon-Arne Vilbo and Thomas Andersen και στην συνέχεια προστέθηκαν οι Vilbo Andersen και Jan-Henrik Ohme. Έχουν κυκλοφορήσει έξι στούντιο άλμπουμ, που έτυχαν καλής υποδοχής από κοινό και κριτικούς. Η Νορβηγική μπάντα κυκλοφορεί τον Μάρτιο 2012 το έβδομο άλμπουμ τους "March Of Ghosts", το οποίο είναι μια συλλογή διηγημάτων. Η ιδέα πίσω από το άλμπουμ ήταν να έχει πρωταγωνιστές φαντάσματα, που θα παρελάσουν μπροστά τους για να πουν τις ιστορίες τους. Οι χαρακτήρες αυτών των φαντασμάτων περιλαμβάνουν εγκληματίες πολέμου, το πλήρωμα του Marie Celeste, έναν Αμερικανό στρατιώτη Α' Παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκει τον εαυτό του το 2012 και το φάντασμα ενός Άγγλου συγγραφέα κωμωδίας ο οποίος κατηγορήθηκε άδικα για προδοσία.

Πολύ δραματικό concept άλμπουμ με πολύ ταραχώδη και βαριά ηχητικά, μυστηριώδη και αιθέρια ατμοσφαιρικά τραγούδια, αλλά με μίγμα από folk και
art rock στοιχεία.

Ο ήχος τους θυμίζει πολύ Αnathema, Porcupine Tree και Marillion, όμως τόσες πολλές φορές μου θυμίζει soundtrack από ταινία. Με ένα πρώτο άκουσμα θα καταλάβεις.

Tracklist

01. Monument
02. Hell Freezes Over I
03. Hell Freezes Over II
04. Black Lily
05. Gold Star
06. Hell Freezes Over III
07. Mary Celeste
08. What Did I Do
09. Golem
10. The Dumb
11. Hell Freezes Over IV


http://www.myspace.com/gazpachomusic

http://www.gazpachoworld.com/


http://youtu.be/iZPA-3v-Cj4

Δεν υπάρχουν σχόλια: