Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Oι Moon Duo LIVE σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη


Οι Catch The Soap Productions, Lovelight Productions και You Trip Me Up
παρουσιάζουν τους:

Moon Duo
Πέμπτη 17 Μαϊου @ Eightball Club, Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 18 Μαϊου @ Stage Live, Λάρισα
Σάββατο 19 Μαϊου @ six d.o.g.s, Αθήνα
Opening acts
Αθήνα: A Victim Of Society + Lunar Miasma | Λάρισα: A Victim Of Society | Θεσ/νίκη: Baby Guru
Είσοδος-Θεσ/νίκη & Αθήνα
€12 limited e-tickets | €15 (προπώληση/ταμείο)
Είσοδος-Λάρισα
€12 (προπώληση) | €15 (ταμείο)
Σημεία προπώλησης-Θεσσαλονίκη
Tickethouse (Μητροπολεως 102, Κέντρο) | Μetropolis Record Store (Τσιμισκη 33, Κέντρο)
Λωτός (Σκρα 7, Κέντρο) | Dr Skin Tattoo (Παλαιων Πατρων Γερμανου 25, Κέντρο)
moonduo2012-thess.eventbrite.com
Σημεία προπώλησης-Λάρισα
Hobo (Λέσβου & Παλαιστίνης 6, Κέντρο)
Σημεία προπώλησης-Αθήνα
Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντος στοάς, Αθήνα) | Sound Effect Records (Ζαΐμη 30, Εξάρχεια)
moonduo2012-ath.eventbrite.com
Τα απλούστερα των σχημάτων χτίζουν στην επαλληλία τους τις πιο στιβαρές δομές, φανερώνοντας μέσα από το βάρος του μεγάλου τη δύναμη του απλού. Στις 17, 18 και 19 Μαΐου οι Moon Duo, το μοναδικό space/psych rock σχήμα του Ripley Johnson (Wooden Shjips) θα πλέξει σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα τους μουσικούς ιστούς τους, παγιδεύοντας μας σε απίθανες μουσικές διαδρομές και σε διαστημικά ταξίδια μέσα από τα μονοπάτια της νεοσύστατης μοντέρνας ψυχεδέλειας.
Σχηματισμένοι το 2009 από την Sanae Yamada (πλήκτρα) και τον Ripley Johnson (κιθάρα/φωνή), οι Moon Duo ξεκίνησαν να συνθέτουν τη μουσική τους με αφορμή τις κοινές μουσικές αναφορές και αδυναμίες τους και με σκοπό τη σύνθεση των μουσικών συνιστωσών τους, μέσα από μια κοινή εξερεύνηση του ήχου στα πλαίσια του χώρου και του χρόνου. Οι Suicide synth-punk εμμονές της Sanae βρήκαν το μουσικό τους αντίβαρο στις spacey fuzzάτες Spacemen 3 κιθάρες του Ripley και με κοινό παρονομαστή την αυτιστική, μινιμαλιστική επανάληψη κατάφεραν να πλάσουν έναν ήχο απόλυτα. Έναν ήχο όπου ο χορευτικός μοτορίκ ρυθμός, ο υπνωτικός ηλεκτρισμός και η ψυχεδελική παραμόρφωση, η psych pop ευαισθησία και η garage αμεσότητα παντρεύονται σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό: στην ουσία που μετατρέπει τον εμμονικό ρυθμό σε ανεξέλεγκτο χορό και την ηλεκτρισμένη μελωδία σε αρχέγονη γνώριμη ηχητική εμπειρία.
Στα κάτι-λιγότερο-από 3 χρόνια ζωής, έχουν καταφέρει να αποδείξουν τον αδιαμφισβήτητο χαρακτήρα και την υψηλή αισθητική τους μέσα από τα 2 εκπληκτικά LP's τους και την πληθώρα EP's, έναν μουσικό όγκο που αγκαλιάστηκε ευθύς από τον Τύπο και το εναλλακτικό κοινό παγκοσμίως. Με το "Mazes" (έναν από τους σημαντικότερους δίσκους του περασμένου χρόνου - κυκλοφορία της άκρως επιλεκτικής Sacred Bones) ακόμη φρέσκο στα αυτιά μας, οι καταπληκτικοί Moon Duo θα επισκεφθούν την Ελλάδα για μία σειρά μοναδικών εμφάνισεων, αποδεικνύοντας πως αποτελούν το πιο σπουδαίο φρέσκο μυστικό του ολοζώντανου psych/space rock ήχου.
Links
www.moonduo.org | Moon Duo @ facebook
www.ctsprods.com | You Trip Me Up @ facebook | Lovelight Productions @ facebook
www.sixdogs.gr | Stage Live @ facebook | www.eightballclub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: