Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Capsula – "In the Land of Silver" (2012)

Οι Capsula είναι μία rock/ garage rock μπάντα από το Buenos Aires, σχηματίστηκαν το 1997 και το όνομα τους το έχουν δανειστεί από το τραγούδι του David Bowie "Space Oddity". Εμπνευσμένοι κυρίως από το αμερικανικό psychedelic rock της δεκαετίας του 60 αλλά και από την garage, τη new wave & την electronica, είχαν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμς στην πατρίδα τους και παίξανε σε festivals στη Μεγάλη Βρεταννία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Το τέταρτο τους άλμπουμ με τον τίτλο “Songs & Circuits” κυκλοφόρησε το 2006 από τη μαδριλένικη indie εταιρία Discos Liliput για να ακολουθήσει τονΑπρίλιο του 2009 το πέμπτο, αυτή την φορά από τη BCore Disc, ‘Rising Mountains’.

Ο ήχος τους έχει χαρακτηριστεί και σαν ο garage ήχος του 21ου αιώνα και έχουν συγκριθεί (με κάποια δόση υπερβολής....) με τους Stooges, Velvet Underground και τους πρώιμους Rolling Stones.

Το "In the Land of Silver" είναι το έκτο άλμπουμ τους και τους βρίσκει πιο ώριμους από ποτέ. Με ένα ήχο που συνδυάζει garage, indie και hard rock στοιχεία, οι Capsula έρχονται να μας ξεσηκώσουν και να μας κάνουν να χτυπηθούμε ανελέητα. Το άλμπουμ ανοίγει με το "Wild Fascination", που σου φέρνει στο νου έντονα BRMC και συνεχίζει δυναμικά με το αλα Sonic Youth δυναμίτη "Let's Run Far Away". Ο ήχος μεταλλάσσεται και μπαίνει σε πιο garage μονοπάτια στα "Town Of Sorrow", "Hit N' Miss" και "A Night In The Ocean" ενώ στο ομώνυμο track "In The Land Of Silver Souls", η hard- rock και stoner πλευρά τους μας παρουσιάζεται σε μια από τις καλύτερες στιγμές του άλμπουμ. Ακολουθεί το βγαλμένο από την έρημο " What's In The Mirror" για να κλείσει το άλμπουμ με την πιο rythm'n'blues και rock'n'roll στιγμή τους στο "The King Of The Rain".

Tracklist:

1.Wild Fascination 02:55
2. Let's Run Away 02:56
3. Town Of Sorrow 03:07
4. Hit N' Miss 02:57
5. Into My Skull 03:14
6. A Night In The Ocean 03:01
7. Under The Woods 03:30
8. In The Land Of Silver Souls 03:03
9. Dreaming In Black & Blue 02:41
10. What's In The Mirror 02:54
11. Communication 05:07
12. The King Of The Rain 02:19

http://capsulacapsula.bandcamp.com/album/in-the-land-of-silver-souls


http://www.myspace.com/capsulaorg


Δεν υπάρχουν σχόλια: