Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Champion Lover - 'Champion Lover' (2014)


Οι Champion Lover είναι ένα κουαρτέτο από το προάστιο του Weston του Τορόντο. Ο Καναδάς έβγαλε τελευταία μερικές καταπληκτικές μπάντες παίζοντας δυνατή, νεανική, ταραχώδη μουσική. Πάρτε για παράδειγμα πρόσφατα τους Odonis Odonis και τους Ought και τώρα τους Champion Lover.
Είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους στις 20 Ιουνίου, ένα αδυσώπητο, σφοδρό βομβαρδισμό από κιθάρες από την αρχή μέχρι το τέλος με χαρακτηριστική την χαλαρή DIY αίσθηση.
Μου αρέσει πώς οι Champion Lover δημιουργούν ένταση, χωρίς ποτέ να φτάνουν στα άκρα. Τα ήρεμα φωνητικά που κάθονται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με τα όργανα, κρατούν την προσοχή σας στη λεπτομέρεια και έτσι το κάνουν μια εξαιρετική ακρόαση.
Αυτή είναι μια κυκλοφορία τεράστιου διαμετρήματος, κάποιες φορές με στιγμές ακανόνιστης παραμόρφωσης που καταφέρνουν να μπουν μέσα στα χειρότερα σας όνειρα. Σε κάποιες άλλες αρκετά trippy psyche όπου το μπάσο θα κάνει την κακή ημέρα σας να επιδεινωθεί. Σας χτυπά με το πρώτο κομμάτι του δίσκου “Read my Mind” και σκουπίζει το αίμα σας με το "She Likes Wu-Tang" αυτά είναι και τα κομμάτια που ξεχωρίζουν αμέσως σε αυτό το ντεμπούτο. Το τελευταίο κομμάτι “Vacant Heart (Spring Break)" είναι ό, τι μπορούμε να φανταστούμε για ένα κακό ταξίδι που βγήκε ξινό.
Θυμίζουν πολύ κατά διαστήματα Weekend, Sonic Youth και Place to Burry Strangers.

Tracklist
1. Read My Mind
2. Shooter
3. Just Hollow
4. Could You Be Mine
5. Bad Day
6. How Will I Know
7. I See You
8. She Like Wu-Tang
9. Lost
10. Vacant Heart (Spring Break)



Δεν υπάρχουν σχόλια: