Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Then Comes Silence - 'Then Comes Silence II' (2013)


Οι Then Comes Silence, οι Alex, Seth, Karl και Jens είναι από την Στοκχόλμη, δημιουργήθηκαν το 2012 και κυκλοφόρησαν την ίδια χρονιά το ομότιτλο ντεμπούτο τους άλμπουμ, με πάρα πολύ καλές κριτικές.
Φέτος κυκλοφόρησαν το 'Then Comes Silence II' και αν σας αρέσουν οι Bauhaus, Love And Rockets, οι Deftones, ή γενικά το post punk, UK Gothic Rock, σκοτεινό ψυχεδελικό ροκ και noise pop, τότε αυτό μπορεί πολύ καλά να είναι το άλμπουμ της χρονιάς για σας.
Το follow - up του ντεμπούτου τους συνεχίζει τη μουσική τους διαδρομή και έχουμε άλλο ένα διαμαντάκι που μας γεμίζει αδρεναλίνη. Σκεφτείτε ένα πάρτυ μουσικής με A Place To Bury Strangers (οι Then Comes Silence έχουν ήδη μοιραστεί τη σκηνή με αυτά τα παιδιά ), Queens Of The Stone Age, The Woken Trees και The Rope και μπορείτε να πάρετε μια μικρή ιδέα αυτού του σκανδιναβικού κοκτέιλ . 
Όπως και πριν, ο τραγουδιστής και μπασίστας Alex Svenson (από τους Sad Days for Puppets) είναι ο βασικός συνθέτης. Η Anna Eklund (Sad Days for Puppets) επιστρέφει επίσης στο ντουέτο και single "She Lies in Wait"
Πρώτον, αυτό που προσέλκυσε τους ανθρώπους να ακούσουν και να αγαπήσουν τους Then Comes Silence είναι ακόμα εδώ: τα σκληρά shoegaze / post-punk / fuzz-ροκ τραγούδια. Τραγούδια όπως το 'Spirits Flow' (πρώτο τους single), το νέο single 'Can't Hide', τα δυναμικά 'Fingers', και 'Whispering About You' το οποίο (αν είχα τρόπο) θα το προωθούσα σαν single. Αυτά είναι σαν πήγαν το πρώτο τους άλμπουμ στο επόμενο επίπεδο και να ακούγονται πιο σκοτεινοί, απειλητικοί και πιο μεγάλοι. Επίσης και καλύτερα τραγούδια έχουμε, και μεγαλύτερη ποικιλία, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για το μέλλον τους.

Tracklist:

1.Spirits Flow
2.Can't Hide
3.Whispering About You
4.Ghost Child
5.She Lies In Wait
6.New Life
7.Falling Into The Void 9
8.Fingers
9.Mothman
10.In Between Worlds

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: