Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Soviet Soviet - 'Fate' (2013)



Το post-punk trio των Soviet Soviet σχηματίστηκε το 2008 στο Pesaro από τους Alessandro Costantini (φωνητικά/κιθάρα), Andrea Giometti (φωνητικά/μπάσο) και Alessandro Ferri (drums). Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησαν κάποια singles (No Title, Soviet Soviet) σε ανεξάρτητες παραγωγές για να ακολουθήσει το καλοκαίρι του 2011, το EP τους 'Summer, Jesus' που τους έκανε ευρύτερα γνωστούς και τους εξασφάλισε περιοδείες σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και όχι μόνο.

Τον τελευταίο χρόνο, το trio μεταφέρθηκε από τους συναυλιακούς χώρους στο studio για την ηχογράφηση του πρώτου τους album, 'Fate' που θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 11 Νοεμβρίου. Το 'Fate' συνεχίζει στα ίδια μονοπάτια με τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους (ατμοσφαιρικό, σκοτεινό με εμφατικές στιγμές ανάτασης), αλλά με μια πρωτόγνωρη αυτοπεποίθηση στον post-punk ήχο τους με την κιθάρα να “δαγκώνει” κυριολεκτικά, το μπάσο να είναι ακόμη πιο βαθύ και τα drums πιο στιβαρά και δυνατά από ποτέ.

Το εναρκτήριο “Ecstasy” ξεκινάει με τα καταιγιστικά drums του Alessandro Ferri και την μπασογραμμή του τραγουδιστή τους Andrea Giometti να σε κάνει να “πεταχτείς” από την καρέκλα σου με το πρώτο άκουσμα. Το single “1990″ είναι ένα κλασσικό παράδειγμα “κοφτερών” κιθαριστικών riffs με βαρύ μπάσο (αλά Cure των πρώιμων 80′s) με τα φωνητικά του Andrea να θυμίζουν Gary Numan με ιταλική όμως προφορά.

Το “Gone Fast” ξεκινάει μια εκπληκτική τριάδα τραγουδιών που συμπληρώνεται με τα “No Lesson” και “Together”. Ειδικά, το single “No Lesson” οδηγείται μέσα από τα ρυθμικά του drums και το μπάσο και την κιθάρα να βγάζουν μια φρενήρη ενέργεια – στη μέση του μάλιστα έχει μια μοναδική παύση κάπως ασυνήθιστη για τα δεδομένα των συνθέσεων τους μέχρι τώρα μέχρι να “ξαναεκραγεί” και πάλι.

Οι Soviet Soviet σε αυτό το album κινούνται μεταξύ coldwave και art punk αλλά με μια εντελώς φρέσκια προσέγγιση. Αν και θα μπορούσαν να κατηγορηθούν ως κάτι όχι το νέο ή αυθεντικό, έχουν καταφέρει να μετουσιώσουν τις επιρροές τους από την εποχή της post-punk σε κάτι νέο παρεμφερές και ζωντανό.

Tracklist:

1. Ecstasy
2. 1990
3. Introspective Trip
4. Further
5. Gone Fast
6. No Lesson
7. Together
8. Hidden
9. Something You Can't Forget
10. Around Here

Links:




Δεν υπάρχουν σχόλια: