Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

The Third Sound - 'The Third Sound Of Destruction & Creation' (2013)


Οι The Third Sound ξεκίνησαν ως ένα σόλο project του Hakon Aðalsteinsson (πρώην μέλος της Ισλανδικής μπάντας Singapore Sling). Το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους, ηχογραφήθηκε στη Ρώμη με την βοήθεια του φίλου του Francesco D' Onofrio .
 Ο Hakon σύντομα μετακόμισε στο Βερολίνο, όπου Οι The Third Sound εξελίχθηκαν σε μια πλήρη 5μελής μπάντα και άρχισαν να παίζουν ζωντανά (η τρέχουσα σύνθεση τους είναι Hakon Aðalsteinsson, Robin Hughes, Antonio D' Orazio, Gerald Pasqualin και Ambroise Prieur ).
 Το ντεμπούτο άλμπουμ 'The Third Sound' κυκλοφόρησε από την ‘a’ Recordings ltd., δισκογραφική εταιρία του Anton Newcombe των Brian Jonestown Massacre, ο οποίος κάλεσε το συγκρότημα να ανοίξει για αυτούς για την Ευρωπαϊκή περιοδεία τους το 2012.
 Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο εβδομάδων την άνοιξη του 2012, η ​​μπάντα μπήκε στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο 'The Third Sound Of Destruction & Creation' (το οποίο κυκλοφόρησε στις 26 Ιουλίου 2013 από την Fuzz Club Records), ένας δίσκος εστιασμένος πιο πολύ στο συγκρότημα, με ήχο που κυμαίνεται από υπνωτικές μπαλάντες μέχρι σκοτεινά, fuzzy, ψυχεδελικά κομμάτια ποτισμένα με τη βαθιά φωνή του Hakon, άλλοτε θυμίζοντας Spacemen 3, άλλοτε Jesus and Mary Chain (βλέπε φωνητικά) και άλλοτε τoν indie-pop ήχο της Sarah Records.
Εξαιρετικό το πρώτο single του δίσκου “For A While”, όπως και τα “Meltdown” “Sister”.

Tracklist:

01 Never Coming Back Down
02 For A While
03 Scarecrow
04 Meltdown
05 Ruby
06 Recurring Dream
07 Sister
08 No One There




Δεν υπάρχουν σχόλια: