Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

VEES - 'Foe Dry' (2012)


Οι Vees είναι μια νέα indie / rock'n'roll μπάντα από το České Budějovice της Τσεχίας. Από το 2006 η μπάντα έχει συσταθεί από τους - Jan Bernard Vaněček - μπάσο, φωνητικά, Matěj Vodička - κιθάρα, φωνητικά, František Vácha – τύμπανα. Η απόλυτη αυτογνωσία τους και η μετριοπαθής προσέγγιση σε σχέση με την εκπληκτική εκτέλεση των μουσικών οργάνων τους, έφερε την επιτυχία και βοηθάει τον αριθμό των οπαδών να αυξάνεται κάθε μέρα.
Σαν επιρροές αναφέρουν τους Led Zeppelin, Neil Young, από τους παλιούς και τους Strokes, Franz Ferdinand και Wolfmother από τους πρόσφατους, χωρίς να αντιγράφουν τις επιρροές τους. Το τρίο από την Νότια Βοημία κυκλοφόρησε πέρυσι το ντεμπούτο τους LP “Foe Dry”, από την X Production, το οποίο αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν μόνο σε βινύλιο και mp3, με πρώτο single το “Johny Moon” κυκλοφόρησε και σαν ΕΡ και τώρα το “Wooden People”.
Το όνομα της μπάντας προέρχεται από το γράμμα V (στον πληθυντικό) – αρχικό των επωνύμων τους. Το αστείο είναι ότι και ο τίτλος του άλμπουμ Foe Dry (είναι η προφορά του V3 στα Γερμανικά).
To album τους το προσφέρουν για δωρεάν κατέβασμα από την σελίδα τους στο bandcamb  http://vees.bandcamp.com/

Tracklist:
 
01 Post the Rock
02 Johny Moon
03 Wooden People
04 Supernova
05 Summerday
06 The Little One
07 Continuing Story of Suzie and David
08 Give Me My Money Back!
09 Lie!Lie!Lie!
10 She's so Busy
11 No More Chance

links:
https://soundcloud.com/vees-1



Δεν υπάρχουν σχόλια: