Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

I Was A King – 'You Love It Here' (2012)



Οι I Was A King παρουσιάζουν το τρίτο τους δίσκο “You Love It Here”, ο οποίος ηχογραφήθηκε στο Egersund της Νορβηγίας – πατρίδα του ηγέτη της μπάντας Frode Strömstad - σε παραγωγή του θρυλικού, και τα τελευταία χρόνια "μισο-Νορβηγού" Robyn Hitchcock και του Norman Blake (των Teenage Fanclub). Το αστείο είναι ότι οι I Was A King είχαν ένα τραγούδι που ονομάζεται "Norman Bleik" στο πρώτο τους άλμπουμ.
Το “You Love It Here” είναι δυναμική pop. Pop με αναφορές στη δεκαετία του 60 και του 70. Που μας φέρνει στους Teenage Fanclub. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές οι I Was A King ακούγονται πάρα πολύ σαν τους Fannies. Λοιπόν, δεν είναι πρόβλημα αυτό. Άλλωστε και οι I Was A King επίσης έχουν βγάλει πιασάρικα τραγούδια, με jangly κιθάρες, σταθερούς ρυθμούς, και ηλιόλουστες αρμονίες.
Με 11 τραγούδια ο δίσκος κυλάει σε λιγότερο από 34 λεπτά. Τέλειος συγχρονισμός, ιδανικό μήκος. Εξαιρετική σύνθεση των τραγουδιών, πραγματικά εκπληκτική φωνή. Καθαρή ποπ, τίποτα άλλο. Απόλαυση πραγματικά. Από το εναρκτήριο "Frozen Disease ", μέχρι τα άλλα υπόλοιπα υπέροχα pop τραγούδια. Απλά ακούστε: " Leave ", " A Million Signs ", "Ferries "," The Woods ", και τη μπαλάντα "Superhero ".

Tracklist:

01. Frozen Disease
02. Leave
03. Eric
04. Ferries
05. Hanging On
06. A Million Signs
07. Fire
08. The Woods
09. Food Wheels
10. Superhero
11. Indiana




Δεν υπάρχουν σχόλια: